Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 10.12.2022
Kategória receptu: Ázijské, Bez lepku, Čínske, Hlavné jedlo, Kuracie, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: čínska kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob
- 600g kuracie prsia
- 1bal mrazená zeleninová zmes
- 1ks cibuľa
- sójová omáčka
- 3lyžičky koreniaca zmes
- olej
- soľ
- voda
- sezam
Postup prípravy receptu Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob
Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a preto tu pre vás máme chutný a rýchly recept na kuraciu zmes na čínsky spôsob. Každý si môže recept poupraviť podľa vlastnej chuti a fantázie.
Kuracie prsia umyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájame na malé rezance. Kuracinu si dobre premiešame s korením. Ja kupujem hotové korenie, ale každý si môže namiešať podľa vlastnej chuti. Do panvice wook dáme trochu rastlinného oleja a nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej vsypeme nakrájané mäso a sprudka opekáme. Keď máme mäso pekne opečené pridáme sójovú omáčku a podlejeme vodou. Vsypeme zeleninu, buď hotovú čínsku zmes alebo tiež podľa chuti. Podusíme asi 30 minút, posledných 5 minút bez prikrývky, aby sa nám vydusila šťava a máme hotovo, prípadne dochutíme ešte korením a necháme ďalších 5 minút prevariť. Na záver posypeme opraženým sezamom.
Podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami.
Podobné recepty ako je Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob
Segedínský guláš recept
Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Vezmeme bravčové stehno, umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Na panvici si rozpálime masť, na nej osmažíme cibuľku, potom pridáme mä...
Horčicová omáčka recept
Omáčka z potravín, čo máme vždy doma. Začneme tým, že si najemno nakrája...
Bravčové plátky na šťave recept
Bravčovina je asi najpoužívanejšie mäso u nás. Máme ho radi pripravené na r...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Kokosové ježe s rumom recept
U nás sa každoročne na Vianoce pečú kokosové ježe. Dlho vydržia a sú veľmi ...
Medovník recept
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín. Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktoré...
Pikantná zmes na hrianky recept
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očist...
Dobrá žemľová knedľa recept
Sviečková omáčka s dobrou žemľovou knedľou, to je tip na víkendový obed. Kt...
Banánové snívanie recept
Banánový koktail. Olúpané banány nakrájame a dáme do mixéra sp...