Kokosové ježe s rumom recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Kokosové ježe s rumom , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 07.12.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: vianočné pečenie
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Kokosové ježe s rumom
- Cesto
- 200g cukor práškový
- 300g hladká múka
- 2lyžice med
- 1ks prášok do pečiva
- 2dcl mlieko
- 2dcl olej
- 2ks vajce
- Poleva
- 250g stužený tuk
- 200g práškový cukor
- 1lyžica kakao
- 3lyžice mlieko
- 2lyžice rum
- kokos na obalení
Postup prípravy receptu Kokosové ježe s rumom
U nás sa každoročne na Vianoce pečú kokosové ježe. Dlho vydržia a sú veľmi chutné a jemné. Je to veľmi jednoduchý múčnik vhodný nielen na Vianoce, ale aj na rôzne oslavy.
V mise vymiešame do hladka cukor s maslom a vajíčkom.Pridáme rozpustený, ale vychladnutý med, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 170° C a pečieme asi 15-20 minút. Upečené cesto po vychladnutí pokrájame na úzke rezy asi 2x5 cm, alebo kocky.
Kým nám chladne cesto, pripravíme si polevu, v ktorej naše ježe budeme namáčať. Nad parou si rozpustíme stužený tuk, práškový cukor, kakao, mlieko a rum.
Nakrájané ježe namočíme do polevy, obalíme v kokose a necháme stuhnúť.Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Kokosové ježe s rumom
Rýchly kapustový šalát recept
Skvelá príloha k mäsu na minútku, ku grilovačke, alebo iba tak samostatne. ...
Tvarohová plnka na palacinky recept
Najobľúbenejšie sladké jedlo medzi deťmi sú asi palacinky. Plníme ich rôzny...
Španielska hrianka so strateným vajcom recept
Ako prvú si pripravíme hrianku z bieleho toastového chleba, na kt...
Strawberry drink recept
Lahodné, osviežujúce pitie, ktoré bude chutiť predovšetkým ženám. Do vyc...
Kuracie prsia s omáčkou recept
Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...
Sterilizovaná cibuľka recept
Malé zavárané cibuľky sú chutné a aj veľmi pekne vyzerajú na obložených mis...
Popučené zemiaky so smotanou a pórom recept
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom ošúpeme. Olúpeme ...
Tekvicová marmeláda recept
Tekvicová marmeláda je skvelou pochúťkou, ktorá vďaka použitým prílohám môž...
Bravčové plátky na šťave recept
Bravčovina je asi najpoužívanejšie mäso u nás. Máme ho radi pripravené na r...