Plzeňské rozpeky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Plzeňské rozpeky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 20.05.2021
Kategória receptu: České, Pečivo, Príloha, Raňajky
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Plzeňské rozpeky
- cesto 1 kocka droždie
- 2 ks žĺtok
- 250 g polohrubá múka
- 1 lyžička soľ
- 10 dkg rozpustené maslo
- 250 g hladká múka
- 200 ml mlieko
- 1 lyžička cukor
- vlažné mlieko
- na potretie masť
Postup prípravy receptu Plzeňské rozpeky
Začneme prípravou kvásku z trochy mlieka, droždia a cukru. Vedľa si premiešame mlieko so žĺtkami.
Do misy s múkou pridáme už vzídený kvások, rozmiešané žĺtky s mliekom, rozpustené maslo a soľ. Vymieste cesto a dáme do tepla vykysnúť.
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Z vykysnutého cesta teraz tvoríme naše rozpeky (bochníčky), ktoré po umiestnení na plech roztlačíme. Malo by nám to vyjsť asi na 6 bochníkov. Takto dávame ešte na chvíľu dokysnúť.
Rozpustíme si trochu masti, potrieme ním nakysnuté rozpeky a vkladáme do rúry na 180 °C. Pečieme asi tak 40 minút.
Podávame ako prílohu k mäsám a zelenine.
Podobné recepty ako je Plzeňské rozpeky
Vyprošťovák z banánov recept
Poznáte tie rána, kedy sa nemôžete zbaviť opice po prehýrenej noci?! Toto j...
Gulášová polievka z mletého mäsa recept
Polievka, ktorá zasýti rovnako ako hlavný chod. Na polmesiačiky nakrájam...
Hubová omáčka s muškátovým orieškom recept
Najprv si nakrájame očistenú cibuľu a huby. Do hrnca s rozohriatym olejo...
Domáce zemiakové knedle recept
Jednoduchý recept na zemiakové knedle. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame. Urobíme si jamku, do ktorej si nasypeme múku,...
Toasty s paradajkami recept
Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...
Babkina paradajková recept
Paradajková omáčka z nakladaných paradajok. Olúpeme a necháme odkvapkať ...
Francúzsky toast recept
Plátky toastového chleba natrieme zľahka maslom. Polovicu z nich posypeme n...
Babičkine zemiakové knedle recept
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...
Rebarborový koláč s posýpkou recept
V mise zmiešame všetky ingrediencie. Čo sa týka mlieka, tak dáme toľko, aby...