Jahodový sirup recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Jahodový sirup , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.09.2022
Kategória receptu: České, Nápoje, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: sezónne, sirup, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Jahodový sirup
- 2 kg jahody
- 120 - 140 g cukor krupica
- 150 ml voda
Postup prípravy receptu Jahodový sirup
Umyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a roztlačíme. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a 1 hodinu v nej jahodovú šťavu prehrievame. Potom cez plátno šťavu pretlačíme.
Šťavu si odmeriame a ku každému pol litru počítame 400g cukru. Šťavu s cukrom dáme do hrnca a privedieme do varu. Občasne premiešame a varíme maximálne 5 minút. Keby sme varili dlhšie, tak nám sirup začne gelovatieť.
Hotový sirup nalievame do nahriatych fliaš, zazátkujeme a vychladené potom skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 mesiacov.
Podobné recepty ako je Jahodový sirup
Dobroty z bedle jedlej recept
Jedna z najznámejších jedlých húb je bedľa jedlá. Je veľmi chutná, používa ...
Špenátová polievka so smotanou recept
Vyberieme si zmrazený špenát a necháme rozmrznúť. Olúpeme si cibuľu a na...
Vianočný zemiakový šalát recept
Začneme tým, že si deň vopred uvaríme v šupke zemiaky. Najlepšie j...
Nadýchaná piškótová bublanina recept
Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú...
Paradajkový šalát s kyslou smotanou recept
Začneme tým, že si dáme uvariť vajcia natvrdo, olúpeme a nechávame vychladn...
Hubová omáčka na mäso recept
Sezóna húb je v plnom prúde, preto každý nový recept na hubové pokrmy sa ho...
Kôprová omáčka 1 recept
Recept na veľmi dobrú sladkokyslú kôprovú omáčku. Čerstvý kôpor operieme...
Výborný domáci chlieb recept
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozply...
Raffaello rezy recept
Rýchly a jednoduchý múčnik. Predhrejte si rúru na 170°C. Vezmeme všet...