Výborný domáci chlieb recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný domáci chlieb , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.06.2023
Kategória receptu: Pečivo, Príloha, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Výborný domáci chlieb
- 5 hrnčekov hladká múka
- 2 hrnčeky voda - vlažná
- 3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
- 1 - 2 kávové lyžičky rasce
- 1 droždie (balenie)
- hladká múka na vysypanie podľa seba
- voda
- ocot na potieranie
- cukor
- 2 kávové lyžičky soľ
Postup prípravy receptu Výborný domáci chlieb
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z rúry. Skúsme si to.
Najskôr si vyberieme veľkú misu a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeriame si múku a vysypeme spolu s rozdrveným droždím do misy. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.
Medzi tým si musíme predhriať rúru.
Kým bochník uložíme do rúry, bude ho potrebné potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút sprudka. Potom pečieme poľahúčku ešte ďalších 45 minút.
Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potierať zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!
Podobné recepty ako je Výborný domáci chlieb
Rýchly makovec recept
Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, ...
Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept
Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a pr...
Čokoláda na mrazené torty a zákusky recept
V troche vlažného mlieka rozmiešame kakaový puding a kakao. V hrnci rozpust...
Dusená mrkva s hráškom recept
Mrkva je veľmi zdravá zelenina. V kuchyni má mnoho využití. Môžeme ju použi...
Balkánska nátierka so sušenými paradajkami recept
Základom tejto nátierky sú balkánsky syr a paradajky, zvyšok môžeme obmeniť...
Cesnakový hermelín s orechmi recept
Hermelín pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme mäkké vnútro. To dáme vedľa do mišt...
Šalát Coleslaw recept
Šalát coleslaw, ako ho všetci poznáme z KFC. Kapustu nakrájame na tenké ...
Rýchly jahodový kompót recept
Na záhradkách nám dozrievajú jahody, tak si ich poďme pár uskladniť aj na z...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...