Ríbezľový džem bez chémie recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ríbezľový džem bez chémie , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 13.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Ovocné, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: závarani
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Ríbezľový džem bez chémie
- 1kg ríbezle
- 250g cukor kryštál
Postup prípravy receptu Ríbezľový džem bez chémie
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše ovocie ďalej spracovávať. U nás je každoročne veľká úroda ríbezlí, takže varíme ten najchutnejší džem zo všetkých. Jeho kyslá chuť sa hodí do zákuskou, na palacinky alebo len tak namazať na chleba.
Pripravíme si zaváracie poháre. Musia byť dokonale čisté a suché, aby sa nám neskôr džem neskazil.
Ríbezle nazbierame aj so stopkami, dobre ich umyjeme a dáme do hrnca. Postavíme na šporák, ovocie rozpučíme a necháme variť pol hodiny. Uvarené ovocie prepasírujeme a šťavu, ktorá nám vznikla necháme variť 10 minút. Pridáme cukor a necháme ešte krátko variť, asi tak 3 minútky. Pokiaľ máme radi sladší džem pridáme cukru viac. Malé množstvo džemu môžme naliať na tanierik a skontrolovať si či nám džem tuhne. Pokiaľ by netuhol, povaríme ešte pár minút.
Hotový džem naplníme do pohárov a dobre uzavrieme. Poháre s džemom otočíme hore dnom na 5 minút a potom už necháme prikryté do druhého dňa pomaly chladnúť a tuhnúť.
Podobné recepty ako je Ríbezľový džem bez chémie
Košíčky s ovocím recept
Na rôzne oslavy potrebujeme oku lahodiace dezerty. Slávnostná tabuľa musí ...
Bravčová panenka na prírodno recept
Šťavnaté chutné mäsko hotové za pár minút, takto by som charakterizovala pa...
Kefírové muffiny recept
Tieto kefírové muffiny se neskutočne chutné a vláčne. Recept si môžte obmie...
Orechové úle recept
Najprv si pomelieme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto....
Hubová omáčka na mäso recept
Sezóna húb je v plnom prúde, preto každý nový recept na hubové pokrmy sa ho...
Sirup z bazy čiernej recept
Baza čierna sa teší veľkej obľube. Čaj aj sirup pozná snáď každý. Zájdeme ...
Pikantný mrkvový šalát recept
Umytú a olúpanú mrkvu na jemno postrúhame do misy a zalejeme troškou oleja....
Panna cotta recept
Smotanový taliansky múčnik. V jednom hrnci, na miernom ohni si rozpustím...
Domáci pomarančový džús recept
Olúpané pomaranče rozkrojíme na 4 diely a vložíme ich do tlakového hrnca a ...