Bolonská omáčka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka
- 500 g mleté mäso
- 1/4 ks zeler
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- mleté korenie
- 0,2 l mlieko
- 4 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky bazalka
- 1 lyžička tymián
- 0,5 l červené víno
- soľ
- 2 lyžičky oregano
- 1 ks mrkva
- 1 štipka muškátový oriešok
- 1 lyžička šalvia
- 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
- podľa potreby voda
Postup prípravy receptu Bolonská omáčka
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.
Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.
Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.
Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Bolonská omáčka
Kuracie na prírodno s ryžou recept
Kuracina sa u nás používa asi najčastejšie, takže ju pripravujeme na rôzne ...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Paradajková omáčka s guľami od babky recept
Túto paradajkovú omáčku som našla v knižke ručne písaných receptov po babke...
Klasická kôprovka recept
Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...
Cesnakové dipy recept
Omáčka pripravená za studena: Vymiešame cesnak so soľou a korením. Dáme do misy a zalejeme citrónovou šťavou, premiešame a zalejeme olivovým olejom a vodou. Všetko zakončím...
Kôprová omáčka 1 recept
Recept na veľmi dobrú sladkokyslú kôprovú omáčku. Čerstvý kôpor operieme...
Pikantná pečeň recept
Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista. Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a prihodíme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a zľahka po...
Výborné kura na paprike recept
Očistené a podľa chuti okorenené kura dáme vo vode variť. Keď nám kura zmäk...
Pomarančové campari recept
Veľmi jednoduchý miešaný drink. Do šejkra si dáme ľad, zalejeme ho campari. Potom dolejeme pomarančovým džúsom a riadne premiešame. Takto nalievame do vysokého koktailového...