Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bolonská omáčka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka

  • 500 g mleté mäso
  • 1/4 ks zeler
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • mleté korenie
  • 0,2 l mlieko
  • 4 lyžice olivový olej
  • 2 lyžičky bazalka
  • 1 lyžička tymián
  • 0,5 l červené víno
  • soľ
  • 2 lyžičky oregano
  • 1 ks mrkva
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 1 lyžička šalvia
  • 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
  • podľa potreby voda

Postup prípravy receptu Bolonská omáčka

Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.

Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.

Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.

Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.

Podobné recepty ako je Bolonská omáčka


Domáca syrová omáčka recept

Domáca syrová omáčka recept

Nepoznám nič lepšie ako si pripraviť domácu syrovú omáčku a zjemniť jej chu...

Voňavá kôprová omáčka recept

Voňavá kôprová omáčka recept

V zime ľudské telo potrebuje niečo voňavé, teplé do žalúdka. Vhodnou altern...

Jednoduché morčacie prsia na šťave recept

Jednoduché morčacie prsia na šťave recept

Morčacie mäsko je veľmi zdravé a obsahuje naozaj veľké množstvo bielkovín a...

Prosciutto rolky recept

Prosciutto rolky recept

Budeme potrebovať mozzarellu naloženú v bazalke, takže, ak nezoženieme už n...

Základná smotanová omáčka recept

Základná smotanová omáčka recept

Rozohrejeme si maslo, ktoré zasypeme múkou a postupne vmiešame studené mlie...

Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept

Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept

Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zlož...

Kuracie na prírodno recept

Kuracie na prírodno recept

Kuracina je veľmi jemné mäsko, ktoré je výborné a jednoduché na prípravu. J...

Kuracie prsia v nivovej omáčke recept

Kuracie prsia v nivovej omáčke recept

Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...

Syrová omáčka s pórom recept

Syrová omáčka s pórom recept

Umyjeme stredné póry, nakrájame na drobné kúsky a opražíme na rozpálenom tu...