Bolonská omáčka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka
- 500 g mleté mäso
- 1/4 ks zeler
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- mleté korenie
- 0,2 l mlieko
- 4 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky bazalka
- 1 lyžička tymián
- 0,5 l červené víno
- soľ
- 2 lyžičky oregano
- 1 ks mrkva
- 1 štipka muškátový oriešok
- 1 lyžička šalvia
- 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
- podľa potreby voda
Postup prípravy receptu Bolonská omáčka
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.
Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.
Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.
Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Bolonská omáčka
Domáca syrová omáčka recept
Nepoznám nič lepšie ako si pripraviť domácu syrovú omáčku a zjemniť jej chu...
Voňavá kôprová omáčka recept
V zime ľudské telo potrebuje niečo voňavé, teplé do žalúdka. Vhodnou altern...
Jednoduché morčacie prsia na šťave recept
Morčacie mäsko je veľmi zdravé a obsahuje naozaj veľké množstvo bielkovín a...
Prosciutto rolky recept
Budeme potrebovať mozzarellu naloženú v bazalke, takže, ak nezoženieme už n...
Základná smotanová omáčka recept
Rozohrejeme si maslo, ktoré zasypeme múkou a postupne vmiešame studené mlie...
Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zlož...
Kuracie na prírodno recept
Kuracina je veľmi jemné mäsko, ktoré je výborné a jednoduché na prípravu. J...
Kuracie prsia v nivovej omáčke recept
Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...
Syrová omáčka s pórom recept
Umyjeme stredné póry, nakrájame na drobné kúsky a opražíme na rozpálenom tu...