Voňavá kôprová omáčka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Voňavá kôprová omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 28.10.2022
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: smotanová omáčka
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Voňavá kôprová omáčka
- 0,5 l vývaru napr hovädzí
- 2 ks balenie kôpru - čerstvého (môžeme použiť aj naložený kôpor v náleve)
- 0,5 l mlieka - plnotučného 3,5%
- štipku mletého korenia - najlepšie biele
- štipku soli
- trochu cukru
- 3polievkové lyžice masla
- 1ks smotany na šľahanie (200g)
- ocot na dochutenie
- 1celé vajce
- Na zahustenie hladkú múku asi 5 polievkových lyžíc
Postup prípravy receptu Voňavá kôprová omáčka
V zime ľudské telo potrebuje niečo voňavé, teplé do žalúdka. Vhodnou alternatívou môžu byť aj omáčky. Taká voňavá kôprová omáčka to je to pravé.
Kôpor máme snáď každý na svojej záhradke. A pokiaľ nie, tak v obchode majú ako čerstvý tak naložený.
Pusťme sa do toho.
Najprv si uvaríme vývar napr: hovädzí. Prisypeme do neho na jemno nakrájaný čerstvý kôpor. Pokiaľ nemáme čerstvý, použijeme kôpor z nálevu. Ten scedíme, kôpor z neho vyberieme, nakrájame a vložíme do vývaru. Kúsok kôpru si necháme bokom na záver. Pridáme trochu cukru a trošku octu.
Necháme prejsť varom. Vlejeme mlieko, smotanu a rozklepneme do hrnca celé vajce. Nakoniec zahustíme hladkou múkou podľa potreby. Dôkladne rozmiešame a necháme prevariť.
Môžeme okoreniť, osoliť, osladiť popr. okysliť ešte trochu octom. To už podľa svojich chuťových pohárikov. Na záver vhodíme pár kúskov kôpru pre vôňu a môžeme podávať. Ja volím ako prílohu zemiaky a varené vajcia na tvrdo. Vy si môžete dať k tomu ešte plátok dobrého hovädzieho. A ako prílohu knedľu. Záleží na vás.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty ako je Voňavá kôprová omáčka
Obaľované chleby recept
Obaľovaný chleba trochu inak. V miske si rozmiešame vajcia so strúhankou...
Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept
Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôz...
Zemiaková kaša recept
Klasická slovenská príloha zo zemiakov. Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozk...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Paradajková polievka od mamičky recept
Jednoduchá, ale výborná paradajková polievka akú nám varievala naša mama. K...
Zavarané lečo bez cibule recept
Počas lenivých zimných dní príde vhod zavarané lečo. Pridáme vajíčko a máme...
Ľahký paradajkový šalát recept
Paradajky sú veľmi zdravé. Môžeme ich konzumovať za studena alebo tepelne u...
Jednoduchá vajíčková nátierka recept
V miske si rozmiešame rastlinné maslo, tak, aby sa trochu povolilo a, aby d...
Huby zavárané vo vlastnej šťave recept
Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...