Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.09.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka, panenka, sviečkovica
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
- 1ks sviečkovica
- 100gr slanina
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- obľúbe bylinky
- 500ml masový vývar
- 200ml červené víno
- 1ks cuketa(malá)
- 50gr maslo
- 300ml ryža
Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zložité prípravy, stačí nejaká bylinka a dobrota je na svete.
Mäso si dobre umyjeme, odblaníme a osušíme. Celú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme obľúbenými bylinkami (rozmarín, tymian), osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Rozohrejeme si panvicu a na ňu položíme kus masa, ktorý dobre opečieme zo všetkých strán. Mäso sa nám zatiahne a ostane pekne šťavnaté.
Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej preložíme sviečkovicu. Na mäso poskladáme plátky slaniny, podlejeme masovým vývarom a necháme dusiť asi 25 minút vo vyhriatej rúre.
Počas dusenia si pripravíme ryžu. Ja mám najradšej jasmínovú, tak si dnes pripravíme tú. Ryžu nasypeme do rozohriatého kastróla s troškou olivového oleja a pražíme pár minút. Osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. Prikrytú ryžu necháme dusiť 18 minút. Odstavíme, odkryjeme a je hotovo.
Hotové mäso vyberieme z pekáča zlejeme všetok výpek do kastróla a pridáme červené víno, ktoré pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Na panvici si na masle opražíme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú potom pridáme na zahustenie k základu omáčky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a necháme pár minút prebublávať, nech sa nám odparí prebytočná voda. Nakoniec zjemníme chuť omáčky pridaním kúsku masla.
Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Smotanová hrášková polievka s mätou recept
Plátky chleba nakrájame na kocky a opražíme na lyžici masla spolu s preliso...
Dobroty z bedle jedlej recept
Jedna z najznámejších jedlých húb je bedľa jedlá. Je veľmi chutná, používa ...
Strik so spritom a mätou recept
Osviežujúci letný drink. Do veľkého pohára dáme rozdrvený ľad a lístočk...
Sirup z bazy čiernej recept
Baza čierna sa teší veľkej obľube. Čaj aj sirup pozná snáď každý. Zájdeme ...
Plnené mušličky recept
Na dosku si dáme naváženú polohrubú múku, v ktorej si urobíme jamku a do ne...
Klasická kôprovka recept
Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...
Zavarane jahody recept
Začiatok leta je neodmysliteľne spojený s chuťou jahôd. Konzumujeme ich na ...
Vaječná tlačenka recept
Vynikajúca vaječná tlačenka, na ktorej si pochutí každý. Cibuľu, salámu ...
Grilované papriky s fetou recept
Tieto papriky sa dajú urobiť, ako v rúre tak aj na vonkajšom grile. Papriky hore zrežeme a vnútro vyčistíme a potom naplníme fetou. Ľahko pokvapkáme olivovým olejom, pri...