Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.09.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka, panenka, sviečkovica

Hodnotenie receptu:


Recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou

Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou

  • 1ks sviečkovica
  • 100gr slanina
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • obľúbe bylinky
  • 500ml masový vývar
  • 200ml červené víno
  • 1ks cuketa(malá)
  • 50gr maslo
  • 300ml ryža

Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou

Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zložité prípravy, stačí nejaká bylinka a dobrota je na svete.

Mäso si dobre umyjeme, odblaníme a osušíme. Celú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme obľúbenými bylinkami (rozmarín, tymian), osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.

Rozohrejeme si panvicu a na ňu položíme kus masa, ktorý dobre opečieme zo všetkých strán. Mäso sa nám zatiahne a ostane pekne šťavnaté.

Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej preložíme sviečkovicu. Na mäso poskladáme plátky slaniny, podlejeme masovým vývarom a necháme dusiť asi 25 minút vo vyhriatej rúre.

Počas dusenia si pripravíme ryžu. Ja mám najradšej jasmínovú, tak si dnes pripravíme tú. Ryžu nasypeme do rozohriatého kastróla s troškou olivového oleja a pražíme pár minút. Osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. Prikrytú ryžu necháme dusiť 18 minút. Odstavíme, odkryjeme a je hotovo.

Hotové mäso vyberieme z pekáča zlejeme všetok výpek do kastróla a pridáme červené víno, ktoré pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Na panvici si na masle opražíme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú potom pridáme na zahustenie k základu omáčky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a necháme pár minút prebublávať, nech sa nám odparí prebytočná voda. Nakoniec zjemníme chuť omáčky pridaním kúsku masla.

Dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou


Smotanová hrášková polievka s mätou recept

Smotanová hrášková polievka s mätou recept

Plátky chleba nakrájame na kocky a opražíme na lyžici masla spolu s preliso...

Dobroty z bedle jedlej recept

Dobroty z bedle jedlej recept

Jedna z najznámejších jedlých húb je bedľa jedlá. Je veľmi chutná, používa ...

Strik so spritom a mätou recept

Strik so spritom a mätou recept

Osviežujúci letný drink. Do veľkého pohára dáme rozdrvený ľad a lístočk...

Sirup z bazy čiernej recept

Sirup z bazy čiernej recept

Baza čierna sa teší veľkej obľube. Čaj aj sirup pozná snáď každý. Zájdeme ...

Plnené mušličky recept

Plnené mušličky recept

Na dosku si dáme naváženú polohrubú múku, v ktorej si urobíme jamku a do ne...

Klasická kôprovka recept

Klasická kôprovka recept

Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...

Zavarane jahody recept

Zavarane jahody recept

Začiatok leta je neodmysliteľne spojený s chuťou jahôd. Konzumujeme ich na ...

Vaječná tlačenka recept

Vaječná tlačenka recept

Vynikajúca vaječná tlačenka, na ktorej si pochutí každý. Cibuľu, salámu ...

Grilované papriky s fetou recept

Tieto papriky sa dajú urobiť, ako v rúre tak aj na vonkajšom grile. Papriky hore zrežeme a vnútro vyčistíme a potom naplníme fetou. Ľahko pokvapkáme olivovým olejom, pri...