Krkonošská kyselica recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Krkonošská kyselica , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 14.01.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Polievky, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: česká kuchyňa, polievka
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Krkonošská kyselica
- 5 ks brambor
- 2 ks cibule
- 1 balíček chlebový kvásek
- 1 hrst houby sušené
- 150 g máslo
- 4 ks vajíčko
- 1 špetka kmín
- 1 špetka sůl
- 4 l studené vody
Postup prípravy receptu Krkonošská kyselica
Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi 1hodinu odstáť (môžeme nechať aj cez noc). Umyjeme si zemiaky a dáme v šupke variť. Huby dáme namočiť, aby nám zmäkli, približne na 15 minút. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Vo vode namočený kvások rozmiešame, osolíme, pridáme huby, rascu. Asi tak hodinu varíme, priebežne premiešavame až do zhustnutia kvásku. Olúpanú cibuľu si najemno nakrájame. Na panvici si rozohrejeme maslo a cibuľku na ňom opražíme, pridáme vajcia, ktoré len zľahka opražíme, aby zostali čiastočne čerstvé. Keď sa nám voda s kváskom vyčistí a je hustá, vmiešame do nej cibuľku s vajcom a necháme chvíľku variť.
Ako posledné pridáme nakrájané zemiaky a môžeme kyselicu podávať.
Podobné recepty ako je Krkonošská kyselica
Bublanina s čerešňami recept
Použite ovocie, ktoré je práve sezónne. Ak máte nakladané čerešne, môžete p...
Výborné piškótové cesto recept
Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...
Krevety s cesnakovou omáčkou recept
Vylúpneme si krevety, na kolieska si nakrájame feferónku, najemno bylinky a...
Červená kapusta sterilizovaná recept
Na zimu pripravená zavarená červená kapusta je skvelá voľba. Podávaná k peč...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Celestínske rezance recept
Pripravíme si múku, vajcia, soľ a mlieko. Z nich si vymiešame cestíčko. Na panvici si rozpálime olej a naň vlievame cesto, z ktorého takto urobíme tenké placky. Tieto pl...
Kurča s hubami recept
Nedeľňajšia klasika vo väčšine domácností je kurča. Čo tak si dnes recept t...
Linecké cesto na vianoce recept
Preosejeme si hladkú múku, ku ktorej pridáme vanilkový a práškový cukor, žĺ...
Korenená držková polievka recept
V každej rodine sa nájde gurmán, ktorý má rád držkovú polievku. Varenie je ...