Medovník recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Medovník
- krém 250g maslo
- 1 plechovka salko
- na obalenie 100g mleté vlašské orechy
- na ozdobu 15ks vlašské orechy
- 2 lyžice strúhaná čokoláda
- na potretie 3 lyžice rum
- 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
- na cesto 250g hladká múka
- 1 ks vajcia
- 1 lyžica jedlá sóda
- 30 g maslo
- 2 lyžice med
- 100 g cukor múčka
Postup prípravy receptu Medovník
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.
Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.
Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.
Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto ešte na jeden kus.
Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.
Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.
Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.
Podobné recepty ako je Medovník
Kapustnica s údeným mäsom recept
K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Bez nej si štedrovečernú večer...
Čerstvé rožky recept
V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...
Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept
Bruschetta al Pomodoro je výborné, ľahké predjedlo. Nakrájame si na malé...
Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...
Pečeňové knedličky recept
Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...
Rascová polievka recept
Úplne obyčajná, lacná, veľmi rýchlo hotová, ale aj tak moja jedna z najobľú...
Lahodné francúzske palacinky recept
Palacinky, palacinky sladké potešenie. Majú ich radi deti aj dospelí. Môže...
Škoricové vločky recept
Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a premi...
Zemiakový guláš recept
Olúpeme si zemiaky a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu potom nakrájame nad...