Medovník recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Medovník
- krém 250g maslo
- 1 plechovka salko
- na obalenie 100g mleté vlašské orechy
- na ozdobu 15ks vlašské orechy
- 2 lyžice strúhaná čokoláda
- na potretie 3 lyžice rum
- 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
- na cesto 250g hladká múka
- 1 ks vajcia
- 1 lyžica jedlá sóda
- 30 g maslo
- 2 lyžice med
- 100 g cukor múčka
Postup prípravy receptu Medovník
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.
Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.
Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.
Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto ešte na jeden kus.
Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.
Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.
Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.
Podobné recepty ako je Medovník
Langoše recept
Langoše mám spojené s detstvom. Vždy najlepšia pochúťka v stánkoch na rôzny...
Veľkonočná hrudka recept
Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...
Pečené králičie stehná na víne recept
Pečené králičie stehná na víne podávajte napríklad so zemiakmi alebo zeleni...
Karlovarský knedlík recept
Vezmeme si rožky, nakrájame na kocky a necháme usušiť. Usušené ich namočíme v mlieku. Rozklepneme si vajcia, oddelíme si bielky od žĺtkov, ku ktorým pridáme mlieko, múku, jemn...
Halloweenské sušienky recept
Skvelý tip, ako deťom spestriť sviatok Halloween je spoločné pečenie. Sušie...
Americké lievance recept
Lievance trochu inak. Tekuté a sypké ingrediencie zmiešame najprv zvlášť...
Mrkvový šalát s citrónovou šťavou recept
Vynikajúci a veľmi jednoduchý mrkvový šalát, ktorý je plný vitamínov. Ja...
Toasty s paradajkami recept
Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...
Najlepší kysnutý závin recept
Závin ako od babičky, tak presne takýto sa vám podarí s našim skvelým recep...