Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Kuracie prsia v nivovej omáčke recept

Kuracie prsia v nivovej omáčke recept

Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...

Orechové ďatelinky recept

Orechové ďatelinky recept

Rýchlovka pečivo. Strúhanku zmiešame s cukrom, vajcom a orechmi. Vymiesi...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

S našim receptom na bublaninu budete expertom v rodine na najjemnejšiu a pr...

Fazuľová polievka od babičky recept

Fazuľová polievka od babičky recept

Strukoviny sú pre naše zdravie veľmi dôležité. Majú nízky glykemický index,...

Raňajkové vafle recept

Raňajkové vafle recept

Z rozklepnutých vajec si oddelíme žĺtky od bielkov, z ktorých si ušľaháme s...

Mäkké medové perníčky recept

Mäkké medové perníčky recept

Recept na veľmi dobré medové perníčky, ktoré sú mäkké hneď po ich upečení. ...

Silvestrovská boule recept

Silvestrovská boule recept

Olúpané pomaranče nakrájame na menšie kúsky. Zlejeme a bokom si necháme šťa...

Polievka z hlávkovej kapusty recept

Polievka z hlávkovej kapusty recept

Doplniť jedlom veľkú dávku vitamínov, sa hodí v každom ročnom období. Poďme...

Fazuľky v slanom náleve recept

Fazuľky v slanom náleve recept

Zelené fazuľky sú skvelé do omáčky, k masu alebo do polievok. Pokiaľ sa sna...