Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Kapustnica s údeným mäsom recept

Kapustnica s údeným mäsom recept

K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Bez nej si štedrovečernú večer...

Čerstvé rožky recept

Čerstvé rožky recept

V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...

Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept

Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept

Bruschetta al Pomodoro je výborné, ľahké predjedlo. Nakrájame si na malé...

Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept

Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept

Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...

Pečeňové knedličky recept

Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...

Rascová polievka recept

Rascová polievka recept

Úplne obyčajná, lacná, veľmi rýchlo hotová, ale aj tak moja jedna z najobľú...

Lahodné francúzske palacinky recept

Lahodné francúzske palacinky recept

Palacinky, palacinky sladké potešenie. Majú ich radi deti aj dospelí. Môže...

Škoricové vločky recept

Škoricové vločky recept

Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a premi...

Zemiakový guláš recept

Zemiakový guláš recept

Olúpeme si zemiaky a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu potom nakrájame nad...