Bolonská omáčka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka
- 500 g mleté mäso
- 1/4 ks zeler
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- mleté korenie
- 0,2 l mlieko
- 4 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky bazalka
- 1 lyžička tymián
- 0,5 l červené víno
- soľ
- 2 lyžičky oregano
- 1 ks mrkva
- 1 štipka muškátový oriešok
- 1 lyžička šalvia
- 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
- podľa potreby voda
Postup prípravy receptu Bolonská omáčka
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.
Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.
Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.
Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Bolonská omáčka
Panna cotta recept
Smotanový taliansky múčnik. V jednom hrnci, na miernom ohni si rozpustím...
Rýchla kôprová omáčka recept
Recept na výdatný a rýchly obed. V 1/8 studeného mlieka rozmiešame múku ...
Kôprová omáčka recept
Kôprová omáčka zo smotany a čerstvého kôpru. Výbornou prílohou k tejto omáč...
Cesnakové dipy recept
Omáčka pripravená za studena: Vymiešame cesnak so soľou a korením. Dáme do misy a zalejeme citrónovou šťavou, premiešame a zalejeme olivovým olejom a vodou. Všetko zakončím...
Krémové rizoto recept
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...
Špagetti carbonara recept
Neskutočne chutné ako z reštaurácie, také sú naše špagetti carbonara. Pripr...
Výborná sviečková recept
Recept na výbornú a ľahkú sviečkovú omáčku. Zeleninu očistíme a nakrájam...
Šampiňónová pizza recept
Skvelou voľbou pre pohostenie priateľov, je naša šampiňónová pizza. Hodí sa...
Jednoduchá slivková omáčka recept
Omáčka, ktorá výborne chutí k údenému alebo ku grilovanému mäsu. Citrón dô...