Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bolonská omáčka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka

  • 500 g mleté mäso
  • 1/4 ks zeler
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • mleté korenie
  • 0,2 l mlieko
  • 4 lyžice olivový olej
  • 2 lyžičky bazalka
  • 1 lyžička tymián
  • 0,5 l červené víno
  • soľ
  • 2 lyžičky oregano
  • 1 ks mrkva
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 1 lyžička šalvia
  • 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
  • podľa potreby voda

Postup prípravy receptu Bolonská omáčka

Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.

Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.

Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.

Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.

Podobné recepty ako je Bolonská omáčka


Panna cotta recept

Panna cotta recept

Smotanový taliansky múčnik. V jednom hrnci, na miernom ohni si rozpustím...

Rýchla kôprová omáčka recept

Rýchla kôprová omáčka recept

Recept na výdatný a rýchly obed. V 1/8 studeného mlieka rozmiešame múku ...

Kôprová omáčka recept

Kôprová omáčka recept

Kôprová omáčka zo smotany a čerstvého kôpru. Výbornou prílohou k tejto omáč...

Cesnakové dipy recept

Omáčka pripravená za studena: Vymiešame cesnak so soľou a korením. Dáme do misy a zalejeme citrónovou šťavou, premiešame a zalejeme olivovým olejom a vodou. Všetko zakončím...

Krémové rizoto recept

Krémové rizoto recept

Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...

Špagetti carbonara recept

Špagetti carbonara recept

Neskutočne chutné ako z reštaurácie, také sú naše špagetti carbonara. Pripr...

Výborná sviečková recept

Výborná sviečková recept

Recept na výbornú a ľahkú sviečkovú omáčku. Zeleninu očistíme a nakrájam...

Šampiňónová pizza recept

Šampiňónová pizza recept

Skvelou voľbou pre pohostenie priateľov, je naša šampiňónová pizza. Hodí sa...

Jednoduchá slivková omáčka recept

Jednoduchá slivková omáčka recept

Omáčka, ktorá výborne chutí k údenému alebo ku grilovanému mäsu. Citrón dô...