Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krémové rizoto recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krémové rizoto , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Hlavné jedlo, Rizoto, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krémové rizoto, rizoto

Hodnotenie receptu:


Recept Krémové rizoto

Potrebné ingrediencie receptu Krémové rizoto

  • 500g ryža
  • 150g parmezán
  • 2dcl biele víno
  • 2L zeleninový vývar
  • 1ks šalotka
  • 250g šampiňóny
  • olivový olej
  • 70g maslo
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy receptu Krémové rizoto

Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí pár ingrediencií a máme pripravený lahodný obed pre celú rodinu. Nemusíme vyvárať žiadne zložité recepty, s týmto skvelým rizotom ohromíme každého.

Základom dobrého rizota je špeciálna ryža určená na prípravu rizota, ktorá sa nepreplachuje.

Na hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej s kúskom masla, na ktoré hodíme na drobno nakrájanú šalotku a umyté a na štvrtiny nakrájané šampiňóny. Tie chvíľku pražíme, potom pridáme ryžu a všetko spolu premiešame a pokračujeme v pražení. Keď začne ryža meniť farbu pridáme biele víno a necháme variť pár minút, aby sa nám odparil alkohol. Pokračujeme prilievaním zeleninového vývaru, vždy tak, aby nám prikryl všetku ryžu. Rizoto varíme asi tak 30 minút, kým nie je ryža al dente. Vždy po troškách dolievame vývar a necháme ryžu ho vypiť. Keď máme ryžu na skus, rizoto odstavíme a vmiešame nastrúhaný parmezán a maslo, osolíme a okoreníme čiernym korením.

Podávame posypané hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Krémové rizoto


Klasický španielsky vtáčik recept

Klasický španielsky vtáčik recept

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...

Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept

Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept

Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátk...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Kokosové guľky z ovsenných vločiek recept

Kokosové guľky z ovsenných vločiek recept

Ďalší z viacerých skvelých receptov na nepečené guľky na rôzne spôsoby. Tie...

Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept

Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept

Obed pre 2osoby. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a potom zľah...

Zapečené papriky s nivou recept

Zapečené papriky s nivou recept

Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...

Klobása pečená recept

Klobása pečená recept

Kto by si nedal raz za čas výbornú pečenú klobásku. Nemusíme si ju dopriava...

Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou recept

Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou recept

Recept na jednu porciu bravčovej panenky v smotanovej omáčke s bazalkou a p...

Cestovinový šalát s tuniakom recept

V osolenej vode si uvaríme cestoviny. Medzitým si uvaríme natvrdo obe vajcia. Zlejeme šťavu z tuniaka a zmiešame s cestovinami. Na kúsky si potom nakrájame uhorky, syr a pa...