Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Klasický španielsky vtáčik recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Klasický španielsky vtáčik

Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik

  • 8 plátkov hovädzie zadné mäso
  • náplň 8 plátkov anglická slanina
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks špekáčik
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • soľ
  • 4 lyžice tuk
  • mleté korenie
  • 8 lyžíc plnotučná horčica
  • omáčka
  • 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
  • 1,3 l voda
  • mleté korenie
  • 1 kocka extra silný bujón
  • 1 ks vajcia
  • 2 - 3 lyžíc hladká múka
  • soľ
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • voda

Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.

Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.

Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.

Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.

Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.

Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.

Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.

Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik


Klobása pečená recept

Klobása pečená recept

Kto by si nedal raz za čas výbornú pečenú klobásku. Nemusíme si ju dopriava...

Omáčka na špagety recept

Začneme s cibuľou, ktorú olúpeme a najemno nakrájame. Na kocky si nakrájame salámu, môžeme pridať aj slaninu. Olúpeme aj cesnak a prelisujeme. Na panvici si na rozpálenom o...

Rascová polievka recept

Rascová polievka recept

Úplne obyčajná, lacná, veľmi rýchlo hotová, ale aj tak moja jedna z najobľú...

Rybacia nátierka recept

Rybacia nátierka recept

Nátierka je veľmi dobrá a rýchla na prípravu. V mise poriadne rozmixujem...

Cvikla na nálev recept

Cvikla na nálev recept

Zdravá, chutná zelenina, to je červená repa, ktorá sa teší pre svoje pozití...

Zapečené zemiaky s mletým mäsom recept

Zapečené zemiaky s mletým mäsom recept

Olúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky. Umytý pór nakrájame na krúžky....

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...

Pečeňová omáčka na pive recept

Pečeňová omáčka na pive recept

Očistíme si pečeň, nadrobno nakrájame. Najemno nakrájame olúpanú cibuľku a ...

Vynikajúce mäsko na šťave recept

Vynikajúce mäsko na šťave recept

Jednoduchá a chutná večera v tejto hektickej dobe sa nám všetkým určite hod...