Talianská Minestrone polievka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka
- 100 g cuketa
- 50 ml olivový olej
- 60 g maslo
- 80 g špagety
- 100 g kôra z parmezánu
- 100 g fazuľky
- 60 g anglická slanina
- 2 ks zeler
- 2 lyžice paradajkový pretlak
- 1 zväzok čerstvá bazalka
- 100 g paradajka
- 3 ks cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks mrkva
- 1,5 l zeleninový vývar
- na ozdobu strúhaný parmezán
- podľa chuti korenie
- soľ
Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.
Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.
Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.
Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka
Zapečené papriky s nivou recept
Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...
Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept
Obed pre 2osoby. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a potom zľah...
Rýchly jahodový kompót recept
Na záhradkách nám dozrievajú jahody, tak si ich poďme pár uskladniť aj na z...
Nakladaný hermelín recept
Doma naložený hermelín. Chuťovka, dobrota, ktorá príde vždy vhod. Umyjem...
Mäkkúčke medovníky recept
Vôňa perníku zvestuje, že už sa blížia Vianoce. Každoročné pečenie a zdoben...
Cibuľový Quiche recept
Z vody, múky, masla a štipky soli si vypracujeme cesto, ktoré dávame cez noc do chladničky odležať. Keby sme sa ponáhľali, tak dávame cesto odležať aspoň na 1hodinu. Na roz...
Perník na plech recept
Jednoduchšie to byť nemôže. Vo väčšej mise si zmiešame múku s cukrom, pr...
Sušené paradajky v oleji recept
Tento recept môžeme robiť, ak máme doma sušičku na ovocie. Nakrájané plá...
Bolonská omáčka recept
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Poto...