Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Talianská Minestrone polievka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka

  • 100 g cuketa
  • 50 ml olivový olej
  • 60 g maslo
  • 80 g špagety
  • 100 g kôra z parmezánu
  • 100 g fazuľky
  • 60 g anglická slanina
  • 2 ks zeler
  • 2 lyžice paradajkový pretlak
  • 1 zväzok čerstvá bazalka
  • 100 g paradajka
  • 3 ks cibuľa
  • 2 ks zemiaky
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 ks mrkva
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • na ozdobu strúhaný parmezán
  • podľa chuti korenie
  • soľ

Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka

Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.

Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.

Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.

Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.

Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka


Výborné piškótové cesto recept

Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...

Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia recept

Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia recept

Nekysnuté cesto na pizzu je lacné a rýchle. Náplň si potom už zvolíte podľa...

Americké zemiaky po slovensky recept

Americké zemiaky po slovensky recept

Najprv si pripravíme omáčku z oleja, sušenú alebo naozaj najemno nasekanú č...

Miešané vajíčka s bazalkou recept

Miešané vajíčka s bazalkou recept

Tento recept na miešané vajcia s bazalkou je veľmi jednoduchý. Najprv si...

Skvelé plnené paradajky recept

Skvelé plnené paradajky recept

Skvelé, zdravé predjedlo. To je to, o čo tu beží. Najeme sa a máme zo seba...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

S našim receptom na bublaninu budete expertom v rodine na najjemnejšiu a pr...

Skvelá vajíčková nátierka recept

Skvelá vajíčková nátierka recept

Často si kladieme otázku čo uvariť na večeru. Inšpiráciou vám môže byť skve...

Dobrá žemľová knedľa recept

Dobrá žemľová knedľa recept

Sviečková omáčka s dobrou žemľovou knedľou, to je tip na víkendový obed. Kt...

Kuracie na prírodno s ryžou recept

Kuracie na prírodno s ryžou recept

Kuracina sa u nás používa asi najčastejšie, takže ju pripravujeme na rôzne ...