Tlačenka po domácky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Tlačenka po domácky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 30.11.2022
Kategória receptu: Bravčové, Dobroty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: k pivu, klasika
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Tlačenka po domácky
- 2 kg bravčová hlava
- 1 kg bravčový jazyk
- 0,5 kg bravčová pečeň
- 500 ml vývar
- 1,5 kg bravčové koleno
- 1 ks kuchynská cibuľa
- cesnak
- majorán
- nové korenie - mleté
- soľ
- čierne korenie - mleté
- nové korenie - mleté
- kúsok masti
Postup prípravy receptu Tlačenka po domácky
Muži určite ocenia, keď pre nich pripravíte domácu tlačenku. Nakúpite u svojho mäsiara bravčové kolienka, nohy, hlavu, jazyk, pečeň. Príp. môžete zvoliť inú kombináciu mäsa. Mäsiar vám určite poradí.
Pripravíme si veľké hrnce alebo papiňák a pustíme sa do toho.
Nožičky, hlavu, kolienka si poriadne očistíme. Zbavíme prípadne chĺpkov. Neosolenú pečeň dáme variť zvlášť do iného hrnca. Ostatné mäso dáme variť na veľmi dlho. Musíte to ustrážiť. Mäso musí byť mäkké, ale nie úplne.
Potom si zlejeme vývar z mäsa a odložíme nabok. Tuk z vývaru odoberieme.
Pečeň si potom nakrájame na malé kúsky, jazyk olúpeme a tiež nakrájame. Oberieme mäso z kostí a pokrájame. Kožu buď pomelieme alebo tiež pokrájame na maličké kúsky.Vezmeme si obrovský hrniec a osmažíme cibuľu na masti. Vsypeme všetko mäso, kožu a pečeň. Prilejeme vývar z mäsa a okoreníme. Pridáme cesnak podľa svojho uváženia. Ľahko zahrejeme a odoberieme stranou, kde máme už pripravené tlačenkové črevo.
Naplníme, zaviažeme oba konce. A uprostred čreva ešte znova zaviažeme.
Do vriacej vody vložíme naplnené tlačenkové črevá a asi 1,5 - 2 hod. varíme.
Potom vyberieme, pichnutím zbavíme vzduchu a necháme vychladnúť. Počas chladnutia rôzne otáčame, upravujeme tvar.Nakoniec dáme cez noc odležať do chladničky.
Druhý deň si na doske nakrájame cibuľu a tlačenku. Pokvapkáme octom ak tomu čerstvé pečivo. Mňam a dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Tlačenka po domácky
Barania hlava huba recept
Tato vzácna huba je veľmi chutná a zdravá. Najčastejšie z nej pripravujeme ...
Domáci chlieb pečený v trúbe recept
Začneme tým, že si vytvoríme kvások z trošky múky, vlažnej vody, kvasníc a ...
Zapečené papriky s nivou recept
Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...
Kokosky recept
Vezmeme si vaječné bielky, ktoré vyšľaháme na hustý sneh. Do toho pridáme j...
Rýchly hovädzí guláš recept
Predné hovädzie si nakrájame na kocky. V papinaku (keď sa nebude robiť v papináku, tak počítajte s dlhším časom zmäknutia mäsa) si rozpustíme masť a na ňom osmažíme najemno na...
Cuketové placky pečené v trúbe recept
Cuketový bramborák pečený v troubě....
Bravčové rezančeky s uhorkami recept
Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...
Rýchla pudingová bábovka recept
Všetky ingrediencie zmiešame dohromady. Dôkladne premiešame a vlejeme do vymastenej a vysypanej formy. Dáme piecť do predhriatej rúry na 150 ° C-160 ° C. Asi tak po 20 minú...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...