Vlašský šalát po domácky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Vlašský šalát po domácky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 11.12.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Oslava, Príloha, Šalát, Veľká noc, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: majonézový šalát, salát
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Vlašský šalát po domácky
- 1 konzerva sterilovaný hrášok
- 100 g majonéza
- 5 ml uhorkový nálev
- 3 ks vajcia natvrdo
- 4 ks sterilované uhorky
- 1 ks cibuľa
- 30 dkg salám junior
- 5 ks varené zemiaky
- 1 lyžička plnotučná horčica
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy receptu Vlašský šalát po domácky
Na rezance si nakrájame salámu, očistíme si zeleninu, v prípade, že použijeme naloženú zeleninu, tak zlejeme. Olúpeme si natvrdo uvarené a vychladnuté vajcia a uvarené zemiaky. Nahrubo potom všetko vo väčšej mise nastrúhame.
Všetko zmiešame dokopy, prilejeme uhorkový nálev, pridáme horčicu a osolíme, okoreníme. Premiešané dáme do chladničky na hodinku odležať a potom do toho ešte vmiešame majonézu.
"Vlašiak" môžeme vložiť ešte do chladničky vychladiť, ale môžeme ho servírovať ihneď a to najlepšie s čerstvým pečivom v akejkoľvek forme.
Podobné recepty ako je Vlašský šalát po domácky
Rajčiaková polievka z pretlaku recept
Paradajková polievka je jednou z polievok, ktoré môžeme podávať aj ako tepl...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Najlepší perník recept
Jednoduchý recept na nadýchaný perník zvládnu dospelí aj deti. Skvelo sa ho...
Toasty s paradajkami recept
Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...
Jednoduché osie hniezda recept
Vyskúšajte náš recept na jednoduché a výborné osie hniezda. Najskôr si p...
Domáce müsli tyčinky recept
Pri miernom plameni a za stáleho miešania rozpustíme med s maslom. K tomu postupne prisypávame cukor. Takto robíme asi tak 5 minút. Potom na chvíľku pridáme teplotu, aby nám z...
Krémové rizoto recept
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...
Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept
Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a pr...
Balkánska nátierka so sušenými paradajkami recept
Základom tejto nátierky sú balkánsky syr a paradajky, zvyšok môžeme obmeniť...