Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Korenená držková polievka recept
V každej rodine sa nájde gurmán, ktorý má rád držkovú polievku. Varenie je ...
Špenátová zmes recept
V hlbšej panvici si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vm...
Lievance z kysnutého cesta recept
Do väčšieho hrnca nalejeme mlieko, ktoré krátko zahrejeme, aby sme ho potom...
Krémové rizoto recept
Na príprave rizota je super rýchlosť a jednoduchosť jeho prípravy. Za krátk...
Langoše s kyslou smotanou recept
Do misy s vlažným mliekom nadrobíme droždie, ktoré tu necháme chvíľu pracov...
Omáčka z čierneho korenia na steaky recept
Výborná steaková omáčka. Najskôr si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na ...
Syrová omáčka s anglickou slaninou recept
Začneme tým, že si nakrájame pór na kolieska a slaninu nadrobno. Na panvičk...
Tuniakovy šalát recept
Každý z nás občas nemá chuť alebo čas na dlhé, zložité vyváranie. Máme tu p...
Pečeňová omáčka na pive recept
Očistíme si pečeň, nadrobno nakrájame. Najemno nakrájame olúpanú cibuľku a ...








