Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Ľahký letný obed alebo večera. Na túto príležitosť je ako stvorený náš cest...

Bravčové plece na šťave recept

Bravčové plece na šťave recept

Občas sa hodí mať po ruke jednoduchý a zároveň chutný recept na prípravu ob...

Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept

Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept

Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravo...

Horčicová omáčka recept

Horčicová omáčka recept

Omáčka z potravín, čo máme vždy doma. Začneme tým, že si najemno nakrája...

Najlepšie domáce langoše recept

Najlepšie domáce langoše recept

Pre nás jedna z najznámejších Maďarských pochúťok sú langoše. Nie je to žia...

Zaváraná zelená fazuľka nálev recept

Zaváraná zelená fazuľka nálev recept

Pokiaľ sa vám urodilo dosť zelených fazuliek, je dobré  okrem mrazenia ich ...

Špagetti carbonara recept

Špagetti carbonara recept

Neskutočne chutné ako z reštaurácie, také sú naše špagetti carbonara. Pripr...

Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept

Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept

Osviežujúci šalát si pripravíme veľmi jednoducho a rýchlo. V lete nám určit...

Omáčka z čierneho korenia na steaky recept

Omáčka z čierneho korenia na steaky recept

Výborná steaková omáčka. Najskôr si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na ...