Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Kuracia bábovka recept
Vezmeme umyté kuracie plátky, osolíme, okoreníme a zľahka potrieme olejom. ...
Kuracie prsia v cestíčku recept
Najobľúbenejšie mäsko, jednoduché na prípravu je kuracie. Aby sa nám nevysu...
Hustá zemiaková polievka s vajcami recept
Olúpeme si a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Olúpané, umyté zemiaky a očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky. Na panvici si rozohrejeme maslo a na ňom si opraží...
Zapečené kura na smotane recept
Celé kura si rozdelíme na menšie časti alebo použijeme už naporciované kusy...
Lokše recept
Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môž...
Omáčka z čierneho korenia na steaky recept
Výborná steaková omáčka. Najskôr si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na ...
Paradajková polievka s haluškami recept
Najemno si nakrájame olúpanú cibuľku, ktorú podusíme v hrnci, spolu s novým...
Babkina paradajková recept
Paradajková omáčka z nakladaných paradajok. Olúpeme a necháme odkvapkať ...
Výborná tekvicová polievka recept
Výborná tekvicová polievka vhodná aj pre vegetariánov. Olúpanú cibuľu na...