Domáce klobásy recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce klobásy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.12.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Hovädzie, Mleté mäso, Predjedlo, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: klobásky
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Domáce klobásy
- soľ
- 800 ml voda
- 2 kg hovädzie mäso (krk alebo predné)
- 2 kg bravčová pliecko (bez kosti)
- 6 kg bravčový bok (bez kože, bez kostí)
- obľúbené korenie
- 1 balenie bravčové črevá
Postup prípravy receptu Domáce klobásy
Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám určite prídu vhod domáce klobásy.
Najprv si zájdeme k mäsiarovi pre kvalitné mäso. Pripravíme si dve nádoby.
Na doske si rozkrájame hovädzie mäso a osolíme. To isté s bravčovým mäsom. Teraz bude mäso odpočívať (musí sa odležať) pri teplote 5 - 7 °C. A to 3 dni.
Po uplynutí, si 1 kg bravčového bôčika pomelieme na strojčeku na jemnej doske. To isté urobíme s 2 kg hovädzieho mäsa.Ostatné mäso si pomelieme na strojčeku na doske (na hrubej - 16 mm).
Do jemne namletého mäsa pridáme vodu zmiešanú so svojim obľúbeným korením.
K tomu teraz pridáme mäso, ktoré máme už namleté na hrubej doske.
Ingrediencie zmiešame a prepracujeme. Naplníme do čriev. Potom už budeme údiť na 70 °C. Udíme zhruba 5-6 hodín. Potom si už stačí len vychutnávať skvelé domáce klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.
Podobné recepty ako je Domáce klobásy
Rychlé lievance recept
Vyskúšajte náš recept na rýchle lievance, ktoré sú rovnako chutné ako tradi...
Cesnaková polievka recept
Veľmi obľúbená polievka, výborná na opicu. Vezmeme chleba, nakrájame ho ...
Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...
Krevetový šalát s pomelom recept
Krevetový šalát podávame ako predjedlo alebo chuťovku k vínu. Zrelé avokádo rozrežeme v polovici, zbavíme ho kôstky a lyžičkou vydlabeme. Olúpané pomelo rozoberieme na d...
Sviečková na smotane recept
Deň či dva dopredu si pripravíme náš masový základ, aby bolo mäso mäkšie a ...
Špargľový šalát s vajcami recept
Natvrdo uvarené vajcia olúpeme a nakrájame na plátky. Dáme variť približ...
Zemiakový guláš recept
Olúpeme si zemiaky a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu potom nakrájame nad...
Hrnčekový sypaný tvarohový koláč recept
Dohromady rozmixujeme tvaroh s vajcami, mliekom a práškovým cukrom, poprípa...
Rýchly Buřtguláš recept
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame, olúpané zemiaky nakrá...