Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Rýdziky v sladko-kyslom náleve , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Predjedlo, Slovenské, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: huby, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Rýdziky v sladko-kyslom náleve
- Rýdziky
- Nálev
- 1liter voda
- 250 ml ocot
- 250g cukor
- 1/2 ks nakladač
- Koreniny do pohára
- 4ks nové korenie
- 4ks celé čierne korenie
- úlomok bobkový list
- 2 plátky cibuľa
Postup prípravy receptu Rýdziky v sladko-kyslom náleve
Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôzne spôsoby. Veľmi chutný spôsob, ako rýdziky uskladniť na neskôr je naložiť ich v sladkokyslom náleve. Hodia sa k rôznym jedlám alebo iba tak ako pochúťka.
Najprv si uvaríme nálev, v ktorom budú rýdziky naložené. Vo veľkom hrnci prevaríme vodu s octom, cukrom a nakladačom asi 3-5 minút. Nálev nám akurát vychladne, kým si pripravíme huby.
Očistené a pod tečúcou vodou umyté huby súčasne roztriedime na drobné, ktoré zavárame celé a väčšie, ktoré krájame.
Takto pripravené dáme do vriacej vody a krátko povaríme (t.j. 2 až 5 minút). Dobre povarené huby ochladíme v studenej vode a nakladáme do pohárov. Najprv si na dno pohára dáme koreniny a pohár naplníme nálevom najviac do štvrtiny. Potom dávame huby, kým nám nálev nevystúpi asi 1 cm pod okraj pohára. Dobre uzavreté sterilizujeme okolo 15 minút.
Podobné recepty ako je Rýdziky v sladko-kyslom náleve
Babičkine zemiakové knedle recept
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...
Rýchla orechová bábovka recept
Preosejeme múku, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme orechy a cukor. Prem...
Domáce žemľové kysnuté knedle recept
Guláš bez knedlí, ako by nebol. Knedlo - bravčo - zelo taktiež. Knedle jedn...
Ryžový šalát recept
Ryža má množstvo pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus. Znižuje krvný t...
Huby zavárané vo vlastnej šťave recept
Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...
Vynikajúca sviečková omáčka recept
Sviečková omáčka je tradičné sviatočné jedlo bratov Čechov. Recept na tú na...
Bravčové plátky na horčici recept
Naklepané mäso osolíme, okoreníme a nadrežeme po okrajoch, aby sa neskrúcal...
Hrnčekové knedlíky recept
Z vajec si po rozklepnutí oddelíme žĺtky a bielky. Na malé kocky si nakrája...
Lenivá žena recept
Jednoduchý nepečený dezert, po ktorom sa zapráši. Plech alebo inú formu ...