Domáce žemľové kysnuté knedle recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce žemľové kysnuté knedle , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2022
Kategória receptu: České, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, tradičné jedlá
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Domáce žemľové kysnuté knedle
- 2 ks rožky z minulého dňa
- 1 kávová lyžička cukru krupica
- približne 500 ml polotučné mlieko
- 1 kg polohrubá múka
- 2 ks vajíčka
- 20 g droždie
- 20 g soľ
- trochu masla
Postup prípravy receptu Domáce žemľové kysnuté knedle
Guláš bez knedlí, ako by nebol. Knedlo - bravčo - zelo taktiež. Knedle jednoducho k niektorým jedlám zákonite patria. A ako si takú knedľu pripraviť?
Najskôr si pripravíme kvások. Do malej misky si nalejeme 100 ml vlažného mlieka. Rozdrvíme si droždie a spolu s cukrom vysypeme do misky.
Priklopíme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Na panvicu dáme nakrájané rožky s trochou masla a orestujeme. Odstavíme a dáme bokom.
Do veľkej misy vysypeme múku, pridáme vajcia, vykysnutý kvások a osolíme. Zalejeme teplým mliekom, pridáme orestované rožky a dôkladne premiešame a spracujeme.
Tak a teraz bude cesto odpočívať a kysnúť, zhruba jednu hodinu. Ale najskôr ho musíme posypať trošičkou múky a položiť cez neho kuchynskú utierku.
Po hodine si na doske cesto ešte prepracujeme,
vytvoríme asi 4 knedle a necháme ich ešte na 15 minút chvíľu oddýchnuť.
Dáme variť vodu a mierne osolíme. Vložíme knedle a varíme. Za začiatku strážime, aby sa nám neprichytili ku dnu. Varíme okolo 20 minút. Zhruba v polovici ich pomocou varešky prevrátime. Vzhľadom na to, že knedle počas varenia nabobtnajú, tak odporúčam variť max. po dvoch kusoch.
Nakoniec ich vyberieme a na doske ihneď z oboch strán prepichujeme. Nakrájame pomocou nite a podávame ako prílohu k dobrému mäsku.
Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Domáce žemľové kysnuté knedle
Najlepší kysnutý závin recept
Závin ako od babičky, tak presne takýto sa vám podarí s našim skvelým recep...
Kuracie prsia v nivovej omáčke recept
Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...
Karamelové Baileys recept
Vezmeme obe plechovky Salka a dáme ich na 2-3hodiny variť vo vodnom kúpeli....
Kuracie prsia s omáčkou recept
Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...
Pikantná pečeň recept
Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista. Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a prihodíme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a zľahka po...
Zemiakový šalát s majonézou recept
Zemiakový šalát sa obvykle pripravuje na Vianoce, veľkú noc alebo rôzne osl...
Krehké plnené kolieska recept
Ďalšie z rady vianočných cukroviniek. Na cesto si zmiešame múku s maslom...
Nátierka z kuracieho mäsa recept
Do misy si dáme tavený syr, namelieme pečené kuracie mäso, natvrdo uvarené ...
Paradajkový šalát s kyslou smotanou recept
Začneme tým, že si dáme uvariť vajcia natvrdo, olúpeme a nechávame vychladn...