Klasický španielsky vtáčik recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik
- 8 plátkov hovädzie zadné mäso
- náplň 8 plátkov anglická slanina
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks vajcia
- 2 ks špekáčik
- 4 ks sladkokyslá uhorka
- soľ
- 4 lyžice tuk
- mleté korenie
- 8 lyžíc plnotučná horčica
- omáčka
- 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
- 1,3 l voda
- mleté korenie
- 1 kocka extra silný bujón
- 1 ks vajcia
- 2 - 3 lyžíc hladká múka
- soľ
- 4 ks sladkokyslá uhorka
- voda
Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.
Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.
Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.
Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.
Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.
Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.
Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.
Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik
Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...
Zdobené mandľové perníčky recept
Perníčky pečieme asi 10 dní pred vianocami. Zmiešame si múku s cukrom, p...
Cesnaková nátierka recept
Chutná nátierka s cesnakom urobí radosť každému. Vymiešame si dva strúči...
Karfiolový mozoček recept
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...
Domáce zemiakové knedle recept
Jednoduchý recept na zemiakové knedle. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame. Urobíme si jamku, do ktorej si nasypeme múku,...
Syrové sušienky recept
Nastrúhame všetky druhy syrov. K tomu pridáme múku a maslo. Podľa chuti pot...
Banánové snívanie recept
Banánový koktail. Olúpané banány nakrájame a dáme do mixéra sp...
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...
Francúzska cibuľačka recept
Polievka pre 2 osoby. Na kocky si nakrájame chlieb a na masle si ho na p...