Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Klasický španielsky vtáčik recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Klasický španielsky vtáčik

Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik

  • 8 plátkov hovädzie zadné mäso
  • náplň 8 plátkov anglická slanina
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks špekáčik
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • soľ
  • 4 lyžice tuk
  • mleté korenie
  • 8 lyžíc plnotučná horčica
  • omáčka
  • 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
  • 1,3 l voda
  • mleté korenie
  • 1 kocka extra silný bujón
  • 1 ks vajcia
  • 2 - 3 lyžíc hladká múka
  • soľ
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • voda

Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.

Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.

Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.

Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.

Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.

Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.

Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.

Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik


Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...

Zdobené mandľové perníčky recept

Zdobené mandľové perníčky recept

Perníčky pečieme asi 10 dní pred vianocami. Zmiešame si múku s cukrom, p...

Cesnaková nátierka recept

Cesnaková nátierka recept

Chutná nátierka s cesnakom urobí radosť každému. Vymiešame si dva strúči...

Karfiolový mozoček recept

Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...

Domáce zemiakové knedle recept

Jednoduchý recept na zemiakové knedle. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame. Urobíme si jamku, do ktorej si nasypeme múku,...

Syrové sušienky recept

Syrové sušienky recept

Nastrúhame všetky druhy syrov. K tomu pridáme múku a maslo. Podľa chuti pot...

Banánové snívanie recept

Banánové snívanie recept

  Banánový koktail. Olúpané banány nakrájame a dáme do mixéra sp...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Francúzska cibuľačka recept

Francúzska cibuľačka recept

Polievka pre 2 osoby. Na kocky si nakrájame chlieb a na masle si ho na p...