Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
- 1 lyžica olivový olej
- 12 ks krevety
- na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
- omáčka 30 ml suché biele víno
- 1 ks struk vanilky
- 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
- 1 lyžica pomarančovej šťavy
- 1 ks šalotka
- 60 g maslo
- 1 štipka soľ a biele korenie
Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby
Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.
Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.
Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.
Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.
Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
Lievance z kysnutého cesta recept
Do väčšieho hrnca nalejeme mlieko, ktoré krátko zahrejeme, aby sme ho potom...
Belini drink recept
Na tento ľahko alkoholický nápoj použijeme broskyňový likér, sekt a broskyň...
Zapečené papriky s pšenom recept
Olúpeme si cibuľu a nadrobno nakrájame, olúpaný cesnak vymiešame, nakrájame...
Plnené slané rohlíčky recept
Výborné rohlíčky plnené nivou a slaninou. Preosejeme si múku, premiešame...
Raffaello rezy recept
Rýchly a jednoduchý múčnik. Predhrejte si rúru na 170°C. Vezmeme všet...
Pikantná pečeň recept
Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista. Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a prihodíme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a zľahka po...
Rýchla pórová polievka recept
Rýchla a jednoduchá pórová polievka. Póry očistíme, povädnuté časti odkr...
Špenátová polievka recept
Rozmrazíme si špenát, nemusí byť úplne a vložíme ho do 3/4l vody. Vodu osol...
Pečené pirohy recept
Ostali vám varené zemiaky? Výborne, použijeme ich na výborné pečené pirohy....