Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody

Hodnotenie receptu:


Recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

  • 1 lyžica olivový olej
  • 12 ks krevety
  • na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
  • omáčka 30 ml suché biele víno
  • 1 ks struk vanilky
  • 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 ks šalotka
  • 60 g maslo
  • 1 štipka soľ a biele korenie

Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby

Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.

Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.

Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.

Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.

Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou


Slaninový vianočný Kuba recept

Slaninový vianočný Kuba recept

Typické české vianočné predjedlo. Namočíme si sušené huby a necháme ich ...

Balkánska zálievka recept

Balkánska zálievka recept

Šalátová zálievka. Najemno nasekáme petržlenovú vňať, zmiešame ju s olej...

Tvarohová nátierka s jablkom recept

Tvarohová nátierka s jablkom recept

Táto nátierka je výborná s čerstvým pečivom, je jednoduchá a rýchla. Jog...

Šunkofleky recept

Šunkofleky recept

Recept na obľúbené české jedlo. Uvaríme cestoviny v osolenej vode s niek...

Mojito recept

Do mažiara vložíme mätu, množstvo podľa chuti, prisypeme lyžičku hnedého cukru a paličkou rozotrieme. Rozdelíme do 2 pohárov. Vezmeme polovicu limetky, z nej odkrojíme 2 ko...

Zázvorová limonáda recept

Zázvorová limonáda recept

V hrnci si dáme variť vodu, pridáme med a miešame pokiaľ sa úplne nerozpust...

Pečený losos so smotanovým špenátom recept

Pečený losos so smotanovým špenátom recept

Umyté porcie lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Nadro...

Kuracie na prírodno s ryžou recept

Kuracie na prírodno s ryžou recept

Kuracina sa u nás používa asi najčastejšie, takže ju pripravujeme na rôzne ...

Pomarančové campari recept

Veľmi jednoduchý miešaný drink. Do šejkra si dáme ľad, zalejeme ho campari. Potom dolejeme pomarančovým džúsom a riadne premiešame. Takto nalievame do vysokého koktailového...