Veľkonočná hrudka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Veľkonočná hrudka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 06.04.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Slovenské, Vegetariánske, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: veľkonočné recepty
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Veľkonočná hrudka
- 1l mlieko plnotučné
- 10ks vajce
- 1 lyžička soľ
Postup prípravy receptu Veľkonočná hrudka
Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z nich je príprava veľkonočnej hrudky. Pri vyfukovani vajec na prípravu maľovaných kraslíc nám ostane vždy veľa vajíčok, tak aspoň ich dobre využijeme. Výborná vaječná pochúťka, ktorá je ozdobou každého veľkonočného košíka.
Mlieko necháme zovrieť, vajcia si v miske rozšľaháme a osolíme. Do misky, ktorú máme nad parou vlejeme mlieko aj vajíčka. Varíme asi 10-15 minút. Keď sa vajcia začnú zrážať a voda sa oddeľuje, je ten správny čas na to, nabrať zrazené vajíčka do gázy, ktorú máme na cedníku, aby sa nám začala tvarovať hrudka.
Gázu zviažeme, vyformujeme hrudku a necháme odkvapkať asi hodinu.
Pokiaľ sa nám páči viac zlatistá hrudka, potrieme ju rozmiešaným vaječným žltkom a zapečieme v rúre.
Podobné recepty ako je Veľkonočná hrudka
Drožďová pomazánka recept
Olúpanú cibuľku na jemno nasekáme a na rozpálenej panvici s olejom dozlatis...
Poťahovací fondán na torty recept
Na každej oslave by nemala chýbať torta. A torta potiahnutá fondánom, to je...
Šošovica na kyslo recept
Chcete sa najesť zdravo a lacno? Skúste náš tradičný slovenský recept na šo...
Kuracie prsia v rúre recept
Kuracina je asi najčastejšie používané mäso u nás. Je chutné, málo tučné, t...
Krevetový šalát s pomelom recept
Krevetový šalát podávame ako predjedlo alebo chuťovku k vínu. Zrelé avokádo rozrežeme v polovici, zbavíme ho kôstky a lyžičkou vydlabeme. Olúpané pomelo rozoberieme na d...
Babičkine zemiakové knedle recept
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...
Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept
Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôz...
Miešané vajíčka s bazalkou recept
Tento recept na miešané vajcia s bazalkou je veľmi jednoduchý. Najprv si...
Kôprová omáčka so smotanou recept
Kôprovka čiže Kôprová omáčka je česká klasika. Niekto ju nemusí, niekto ju ...