Španielska hrianka so strateným vajcom recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Španielska hrianka so strateným vajcom , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 09.10.2014
Kategória receptu: Dobroty, Predjedlo, Raňajky, Španielske, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: vajce
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Španielska hrianka so strateným vajcom
- 1-4 ks biely toastový chlieb
- 1-4 ks paradajka
- 1-4 ks vajcia
- podľa chuti mleté čierne korenie
- čerstvý koriander
- soľ
- podľa potreby extra panenský olivový olej
- 1 lyžičku ocot
Postup prípravy receptu Španielska hrianka so strateným vajcom
Ako prvú si pripravíme hrianku z bieleho toastového chleba, na ktorú rozmažeme rozkrojenú paradajku a mierne pokvapkáme nejakým lepším olivovým olejom. Vezmeme ďalšiu paradajku, nakrájame ju na plátky, rozložíme na hrianku a zľahka osolíme.
Potom pripravíme stratené vajcia a to tak, že vodu s octom vlejeme do hrnca a privedieme k varu. Veľmi opatrne do vriacej tekutiny vpúšťame rozklepnuté vajcia jedno vedľa druhého.
Varíme približne 4 minútky, vyberieme, rozstrapkané konce odkrojíme, prelejeme studenou vodou a necháme vychladnúť.
Takto pripravené stratené vajcia pokladáme na hrianku s paradajkou, opäť jemne pokvapkáme olivovým olejom a zľahka osolíme, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Vajcia posypeme nasekanými lístkami koriandra. Nakoniec do vajca pichneme, aby trochu vytieklo.
Takto pripravenú španielsku hrianku, môžeme podávať buď ako predjedlo alebo ako raňajky.
Podobné recepty ako je Španielska hrianka so strateným vajcom
Cuketové placky pečené v trúbe recept
Cuketový bramborák pečený v troubě....
Cuketový šalát sterilizovaný recept
Keď sa vám urodilo veľa cukiet a ostatnej zelenine sa tiež darilo, môžte sk...
Rýchla šunková nátierka recept
Rozohrejeme si maslo, natvrdo uvarené vajcia najemno nastrúhame, rovnako ta...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Francúzska bageta recept
Pripravíme si všetky suroviny na cesto a následne zmiešame dokopy a vymiesi...
Tvarohová nátierka s nivou a cibuľou recept
Najemno si nastrúhame nivu, olúpanú cibuľu najemno nakrájame. V miske vy...
Paštéta z hydinovej pečene recept
Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorú si dáme orestovať ...
Veľkonočný baránok recept
V mise si zmiešame všetky suroviny dohromady a z nich vypracujeme hladké cesto. Medzitým si maslom vymastíme baránkovú formu a múkou vysypeme. Do nej potom cesto nalejeme. ...
Vaječný šalát recept
Vajcia uvarené natvrdo, nadrobno nakrájame. K nim potom najemno nastrúhame ...