Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Domáce žemľové kysnuté knedle recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce žemľové kysnuté knedle , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2022
Kategória receptu: České, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, tradičné jedlá

Hodnotenie receptu:


Recept Domáce žemľové kysnuté knedle

Potrebné ingrediencie receptu Domáce žemľové kysnuté knedle

  • 2 ks rožky z minulého dňa
  • 1 kávová lyžička cukru krupica
  • približne 500 ml polotučné mlieko
  • 1 kg polohrubá múka
  • 2 ks vajíčka
  • 20 g droždie
  • 20 g soľ
  • trochu masla

Postup prípravy receptu Domáce žemľové kysnuté knedle

Guláš bez knedlí, ako by nebol. Knedlo - bravčo - zelo taktiež. Knedle jednoducho k niektorým jedlám zákonite patria. A ako si takú knedľu pripraviť?
Najskôr si pripravíme kvások. Do malej misky si nalejeme 100 ml vlažného mlieka. Rozdrvíme si droždie a spolu s cukrom vysypeme do misky.
Priklopíme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Na panvicu dáme nakrájané rožky s trochou masla a orestujeme. Odstavíme a dáme bokom.
Do veľkej misy vysypeme múku, pridáme vajcia, vykysnutý kvások a osolíme. Zalejeme teplým mliekom, pridáme orestované rožky a dôkladne premiešame a spracujeme.
Tak a teraz bude cesto odpočívať a kysnúť, zhruba jednu hodinu. Ale najskôr ho musíme posypať trošičkou múky a položiť cez neho kuchynskú utierku.
Po hodine si na doske cesto ešte prepracujeme,
vytvoríme asi 4 knedle a necháme ich ešte na 15 minút chvíľu oddýchnuť.
Dáme variť vodu a mierne osolíme. Vložíme knedle a varíme. Za začiatku strážime, aby sa nám neprichytili ku dnu. Varíme okolo 20 minút. Zhruba v polovici ich pomocou varešky prevrátime. Vzhľadom na to, že knedle počas varenia nabobtnajú, tak odporúčam variť max. po dvoch kusoch.
Nakoniec ich vyberieme a na doske ihneď z oboch strán prepichujeme. Nakrájame pomocou nite a podávame ako prílohu k dobrému mäsku.
Dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Domáce žemľové kysnuté knedle


Tvarohová nátierka s jablkom recept

Tvarohová nátierka s jablkom recept

Táto nátierka je výborná s čerstvým pečivom, je jednoduchá a rýchla. Jog...

Karamelové Baileys recept

Karamelové Baileys recept

Vezmeme obe plechovky Salka a dáme ich na 2-3hodiny variť vo vodnom kúpeli....

Šalát s kuracím mäsom a sezamom recept

Šalát s kuracím mäsom a sezamom recept

Umyjeme kuracie prsia, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misy. Pridáme ...

Krkonošská kyselica recept

Krkonošská kyselica recept

Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...

Syrová omáčka s kuracím mäsom recept

Syrová omáčka s kuracím mäsom recept

Najemno si nakrájame cibuľu a na panvici dozlatista osmažíme. K tomu pridáv...

Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept

Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept

Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a pr...

Orechové úle recept

Orechové úle recept

Najprv si pomelieme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto....

Červená kapusta sterilizovaná recept

Červená kapusta sterilizovaná recept

Na zimu pripravená zavarená červená kapusta je skvelá voľba. Podávaná k peč...

Kokosové ježe s rumom recept

Kokosové ježe s rumom recept

U nás sa každoročne na Vianoce pečú kokosové ježe. Dlho vydržia a sú veľmi ...