Rýchly jahodový kompót recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Rýchly jahodový kompót , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Rýchly jahodový kompót
- jahody
- cukor kryštál
- voda
Postup prípravy receptu Rýchly jahodový kompót
Na záhradkách nám dozrievajú jahody, tak si ich poďme pár uskladniť aj na zimu, aby sme si pripomenuli ich chuť, aj po sezóne. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Žiadne chystanie nálevu, všetko pripravíme rovno do pohárov.
Dôkladne umyté a odkvapkané jahody naložíme do pohárov, zasypeme cukrom a prelejeme studenou vodou. Na 350 ml pohár potrebujeme 2 kopcovité lyžice cukru. Dobre uzavreté poháre sterilizujeme 20 minút. Po sterilizácii kompóty prevrátime hore dnom a necháme prikryté do druhého dňa vychladnúť.
Podobné recepty ako je Rýchly jahodový kompót
Belini drink recept
Na tento ľahko alkoholický nápoj použijeme broskyňový likér, sekt a broskyň...
Vyprošťovák z banánov recept
Poznáte tie rána, kedy sa nemôžete zbaviť opice po prehýrenej noci?! Toto j...
Šošovicový šalát recept
Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Olúpeme mrkvu na koli...
Zemiaková kaša recept
Klasická slovenská príloha zo zemiakov. Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozk...
Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept
Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všet...
Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept
Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a pr...
Domáci chlieb pečený v trúbe recept
Začneme tým, že si vytvoríme kvások z trošky múky, vlažnej vody, kvasníc a ...
Čerstvé rožky recept
V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...
Výborné talianske tiramisu z mascarpone recept
Chutný dezert, ktorý poteší všetkých gurmánov. Vezmeme si šľahač a vyšľa...