Gratinovaná špargľa so syrom recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Gratinovaná špargľa so syrom , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 30.01.2021
Kategória receptu: Predjedlo, Príloha, Talianske, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: špargľa
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Gratinovaná špargľa so syrom
- 500 g špargľa
- 50 g maslo
- 100 - 150 g syr
- soľ
Postup prípravy receptu Gratinovaná špargľa so syrom
V hrnci si dáme variť vodu, osolíme a vložíme zväzok špargle. Keď nám špargľa zmäkne, vyberieme z vody a v utierke usušíme. Potom rozkladáme do zapekacej misy.
Pokvapkáme ho rozpusteným maslom a posypeme strúhaným syrom. Takto vkladáme do rúry vyhriatej na 250 ° C na program gril.
Akonáhle sa syr na špargle začne rozpekať, tak máme hotovo. Ak sa dostanete k zelenej špargli, tak by som dala prednosť pred bielou.
Podobné recepty ako je Gratinovaná špargľa so syrom
Syrová omáčka s anglickou slaninou recept
Začneme tým, že si nakrájame pór na kolieska a slaninu nadrobno. Na panvičk...
Skvelá vajíčková nátierka recept
Často si kladieme otázku čo uvariť na večeru. Inšpiráciou vám môže byť skve...
Cestovinový šalát so zeleninou a dresingom recept
Začneme tým, že si uvaríme cestoviny, najlepšie vrtuľky. Keď sú hotové, tak...
Rybacia nátierka recept
Nátierka je veľmi dobrá a rýchla na prípravu. V mise poriadne rozmixujem...
Staroslovenská hovädzia polievka recept
Do väčšieho hrnca vložíme všetky prísady, vrátane očistenej zeleniny, umytý...
Rýchla šunková nátierka recept
Rozohrejeme si maslo, natvrdo uvarené vajcia najemno nastrúhame, rovnako ta...
Zaváraná zelená fazuľka nálev recept
Pokiaľ sa vám urodilo dosť zelených fazuliek, je dobré okrem mrazenia ich ...
Domáci nakladaný hermelín recept
Vymiešame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Rozrežeme pozdĺžne herme...
Huby zavárané vo vlastnej šťave recept
Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...