Výborná sekaná recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborná sekaná , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 24.09.2022
Kategória receptu: Bravčové, České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Mleté mäso, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, sekaná
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Výborná sekaná
- 500 g mletý bravčový bôčik
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 3 lyžice majoránka
- 2 ks vajcia
- 2 ks rožok alebo žemľa
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 dl mlieko
- 3 lyžičky soľ
- 2 hrste strúhanka
- 3 strúčiky cesnak
- na potretie 1 ks bielok
- podľa potreby 200 ml voda na podliatie
- maslo alebo olej na vymazanie
Postup prípravy receptu Výborná sekaná
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na panvici s tukom osmažíme.
V mise si zmiešame obe mäsa, majorán, vajcia, prelisovaný cesnak, osmaženú cibuľku a osolíme. Nakoniec ešte pridáme vyžmýkané rožky. Všetko ručne zmiešame a postupne si podľa potreby pridávame strúhanku.
Zo zmesi si vypracujeme bochník a vkladáme do vymastenej zapekacej misy. Podlejeme vodou, potrieme bielkami a dávame piecť do predhriatej rúry na 200 °C. Pečieme asi tak 1h 20 minút kým mäso nezhnedne. Občas polievame výpekom a dolievame vodu podľa potreby.
Sekanú podávame nakrájanú na plátky a najlepšie so zemiakovou kašou.
Podobné recepty ako je Výborná sekaná
Čokoláda na mrazené torty a zákusky recept
V troche vlažného mlieka rozmiešame kakaový puding a kakao. V hrnci rozpust...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept
Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a pr...
Barania hlava huba recept
Tato vzácna huba je veľmi chutná a zdravá. Najčastejšie z nej pripravujeme ...
Huby zavárané vo vlastnej šťave recept
Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...
Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...
Talianská Minestrone polievka recept
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich pot...
Kuskus nasladko s ovocím recept
V miske zmiešame kuskus s horúcou vodou a počkáme až kuskus nabobtná. Rozohriatym medom potom kuskus zalejeme a zasypeme škoricou. Olúpané a nakrájané ovocie pridáme do kus...
Veľkonočný baránok recept
V mise si zmiešame všetky suroviny dohromady a z nich vypracujeme hladké cesto. Medzitým si maslom vymastíme baránkovú formu a múkou vysypeme. Do nej potom cesto nalejeme. ...