Tradičné české buchty recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Tradičné české buchty , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.02.2021
Kategória receptu: České, Dobroty, Koláče, Múčnik, Pečivo, Pre deti, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: buchty, klasika
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Tradičné české buchty
- na potretie olej
- náplň mlieko
- cukor
- 1 ks tvaroh
- cesto 2 ks žĺtok
- 1 balíček vanilkový cukor
- 120 g maslo
- 500 g polohrubá múka
- 1/4 l mlieko
- 1 štipka soľ
- citrónová kôra
- 80 g cukor
- 30 g droždie
Postup prípravy receptu Tradičné české buchty
V mise s múkou si urobíme jamku v ktorom si pripravíme kvások z cukru, rozdrobeného droždia a teplého mlieka. Keď nám kvások vzišiel, tak pridáme žĺtky s rozpusteným maslom, cukor, soľ a citrónovú kôru. Z toho vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo k mise a dáme vykysnúť niekam do tepla.
Medzitým čo nám cesto kysne si pripravíme náplň podľa chuti, v tomto prípade tvaroh s cukrom a trochou mlieka, ktoré spolu premiešame.
Buchty tvoríme z odtrhaných kúskov cesta, ktoré plníme náplňou a na jednom konci pokrčíme dohromady. Takto ich kladieme tesne vedľa seba do ľahko vymasteného pekáča, aby buchty neboli veľmi mastné. Keď je pekáč plný, tak buchty potrieme rozpusteným maslom a vkladáme do rozohriatej rúry na 180 ° C a pečieme 25-30min, dozlatista.
Keď sú buchty hotové, tak sypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty ako je Tradičné české buchty
Slivková omáčka recept
K niektorým mäsovým pokrmom sa naozaj veľmi hodí slivková omáčka. Pečená ka...
Jarné závitky v ryžovom papieri recept
Uvaríme si ryžu, ktorú si necháme vychladnúť. Oškrabeme mrkvu, očistíme ...
Bobaľky s makom recept
Jedným z obľúbených vianočných chodov sú na východnom Slovensku bobaľky s m...
Zemiaková knedľa recept
Uvarené zemiaky olúpeme a vychladnuté nastrúhame na jemnom strúhadle. Všet...
Čerstvé rožky recept
V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...
Pečená krkovička v celku recept
Šťavnaté mäsko, ktoré má u nás doma každý rád. Môžme ho podávať len tak k z...
Bravčové plátky na šťave recept
Bravčovina je asi najpoužívanejšie mäso u nás. Máme ho radi pripravené na r...
Skvelé banániky v čokoláde recept
Rýchla, chutná, sladká, nepečená pochúťka. Kúpime si dva zrelé banány. Zlo...
Rafaelo recept
Rafaelo so salkom, kokosom a mandľami je vynikajúca sladkosť, ktorá zmizne ...