Piškótový korpus recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Piškótový korpus , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 12.10.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: piškóta
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Piškótový korpus
- 10 lyžíc polohrubá múka
- 10 lyžíc cukor
- 10 lyžíc horúca voda
- 1 lyžička kypriaci prášok
- 5 ks vajcia
- podľa potreby tuk na vymazanie
Postup prípravy receptu Piškótový korpus
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, ktoré dáme do misy s cukrom a horúcou vodou. Vyšľaháme do peny, do ktorej potom postupne vmiešame múku a z bielkov ušľahaný sneh.
Takto pripravené cesto nalievame do vymastenej formy a v tej dozlatista upečieme.
Hotový korpus zdobíme podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty ako je Piškótový korpus
Rýchly koláč s tvarohom recept
Chcete recept na rýchly a výborný koláč, vyskúšajte náš recept, nebudete ľu...
Ryžový šalát s kuracími kúskami recept
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...
Vianočná rybia polievka recept
Rybiu hlavu rozrežeme a vyčistíme od žiabier a očí. Umyjeme a dáme variť v ...
Kokosové guličky s rumom recept
Veľmi jednoduchý recept na vianočné pečivo. Všetky suroviny postupne zmiešame dokopy. Vymieste si nelepivé cesto, z ktorého si vytvarujeme guličky. Tie potom obaľujeme v na...
Veľkonočný baránok recept
V mise si zmiešame všetky suroviny dohromady a z nich vypracujeme hladké cesto. Medzitým si maslom vymastíme baránkovú formu a múkou vysypeme. Do nej potom cesto nalejeme. ...
Karfiolový mozoček recept
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...
Lahodná citrónová poleva recept
Pripraviť dobrú polevu, ktorá drží, nesteká, nie je úplne jednoduché. Citró...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Dobrá čokoládová poleva recept
Tiež máte radi čokoládu? Tak vás určite poteší čokoládová poleva na váš obľ...