Medové rezy recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Medové rezy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.11.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Slovenské, Vegetariánske, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medové, zákusky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Medové rezy
- Cesto
- 150g práškový cukor
- 1ks vajce
- 5lyžíc mlieko
- 50g tuk na pečenie
- 2lyžice med
- 2lyžičky jedlá sóda
- 450g hladká múka
- Plnka
- 1/2L mlieko
- 80g hrubá múka
- 180g cukor múčka
- 200g rastlinný tuk
Postup prípravy receptu Medové rezy
Na žiadnej oslave, počas Vianoc a veľkej noci nemôže chýbať naša rodinná klasika medový zákusok. Jednoduchý a výborný dezert, ktorý je u nás veľmi žiadaný. Je mäkký už v deň kedy ste ho upiekli, takže ho môžte hneď podávať.
Začneme prípravou cesta. Tuk na pečenie povaríme v hrnci spolu s mliekom, vajcom, cukrom, medom a jedlou sódou. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme múku. Všetko spolu vymiesime a rozdelíme na tri rovnaké diely. Vyvaľkáme tenké cesto a pečieme každý plát zvlášť na vymastenom a vysypanom nízkom plechu na 160° C asi 5 minút.
Medzi pečením si pripravíme plnku uvarením mlieka s hrubou múkou. Vznikne nám hustá kaša, do ktorej za horúca vmiešame cukor a necháme vychladnúť. Studenú potom primiešame k rastlinnému tuku.
Postupne na seba naskladáme a namažeme upečené medové pláty. Na vrch zákusku dáme už len tenkú vrstvu plnky a necháme pár hodín odstáť. Zmaknutý zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Narežeme úzke dlhé pásiky a môžme podávať.
Podobné recepty ako je Medové rezy
Americké čokoládové cookies recept
Pokiaľ chcete vyskúšať upiecť americké čokoládové cookies, vyskúšajte práve...
Jednoduché osie hniezda recept
Vyskúšajte náš recept na jednoduché a výborné osie hniezda. Najskôr si p...
Bazový likér recept
Vezmeme si bazu a vo vode ju asi pol hodiny povaríme. Bazu si precedíme ...
Langoše s kyslou smotanou recept
Do misy s vlažným mliekom nadrobíme droždie, ktoré tu necháme chvíľu pracov...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Kelový mozoček recept
Umyjeme kel a rozkrojíme na štvrtky. V hrnci dáme variť vodu, osolíme a štv...
Vynikajúca vanilková zmrzlina recept
Vynikajúca vanilková zmrzlina nás môže príjemne osviežiť. Najprv si odde...
Vanilkové rohlíčky recept
Vanilkové rohlíčky sú tradičnými vianočnými cukrovinkami a sú robené ako je...
Langoše recept
Langoše mám spojené s detstvom. Vždy najlepšia pochúťka v stánkoch na rôzny...