Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Tradičné české buchty recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Tradičné české buchty , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.02.2021
Kategória receptu: České, Dobroty, Koláče, Múčnik, Pečivo, Pre deti, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: buchty, klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Tradičné české buchty

Potrebné ingrediencie receptu Tradičné české buchty

  • na potretie olej
  • náplň mlieko
  • cukor
  • 1 ks tvaroh
  • cesto 2 ks žĺtok
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 120 g maslo
  • 500 g polohrubá múka
  • 1/4 l mlieko
  • 1 štipka soľ
  • citrónová kôra
  • 80 g cukor
  • 30 g droždie

Postup prípravy receptu Tradičné české buchty

V mise s múkou si urobíme jamku v ktorom si pripravíme kvások z cukru, rozdrobeného droždia a teplého mlieka. Keď nám kvások vzišiel, tak pridáme žĺtky s rozpusteným maslom, cukor, soľ a citrónovú kôru. Z toho vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo k mise a dáme vykysnúť niekam do tepla.

Medzitým čo nám cesto kysne si pripravíme náplň podľa chuti, v tomto prípade tvaroh s cukrom a trochou mlieka, ktoré spolu premiešame.

Buchty tvoríme z odtrhaných kúskov cesta, ktoré plníme náplňou a na jednom konci pokrčíme dohromady. Takto ich kladieme tesne vedľa seba do ľahko vymasteného pekáča, aby buchty neboli veľmi mastné. Keď je pekáč plný, tak buchty potrieme rozpusteným maslom a vkladáme do rozohriatej rúry na 180 ° C a pečieme 25-30min, dozlatista.

Keď sú buchty hotové, tak sypeme práškovým cukrom.

Podobné recepty ako je Tradičné české buchty


Kremrole recept

Kremrole recept

Z chladničky alebo mrazničky si vyberieme tuk a nastrúhame ho do preosiatej...

Zemiakové knedle recept

Zemiakové knedle recept

Zemiakové knedle, obľúbená príloha podávaná s mäsom alebo so zeleninou (kap...

Sardinková nátierka recept

Sardinková nátierka recept

Sardinková nátierka je len jednou z mnohých výborných rybích nátierok, ktor...

Výborné piškótové cesto recept

Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...

Jablčná limonáda recept

Jablčná limonáda recept

Nápoj predovšetkým pre deti. Do väčšieho pohára si nalejeme jablkový muš...

Šalát s kuracím mäsom a sezamom recept

Šalát s kuracím mäsom a sezamom recept

Umyjeme kuracie prsia, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misy. Pridáme ...

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

V miske si rozmiešame rastlinné maslo, tak, aby sa trochu povolilo a, aby d...

Koláč s mascarpone recept

Koláč s mascarpone recept

Tekvicový koláč s mascarpone je jemný a vláčny a určite sa po ňom len zaprá...

Citronáda recept

Citronáda recept

Osviežujúci nápoj do horúceho leta. Citróny si rozkrojíme a do džbánu z ...