Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2023
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Kuracie, Omáčky, Pre deti, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: gnocchi, kuracie, noky, paradajky

Hodnotenie receptu:


Recept Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami

Potrebné ingrediencie receptu Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami

  • 2bal Gnocchi
  • 400gr pasirované paradajky
  • 500gr kuracie mäso
  • soľ
  • čierne korenie
  • rasca
  • bazalka
  • bylinková ochucovacia zmes
  • 1/2lyžičky cukor
  • 50gr Parmezán

Postup prípravy receptu Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami

Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúbenejším jedlám vôbec. Ja osobne používam polotovar, ale pokiaľ máte čas, určite si môžte pripraviť svoje domáce zemiakové noky.

Začneme tým, že si umyjeme kuracie mäso a nakrájame na menšie kocky. Vhodíme do rozohriatej hlbokej panvice, do ktorej sme priliali olivový olej. Mäso orestujeme zprutka a postupne prisypeme soľ, čierne korenie, rascu, bazalku, prípadne bylinkovú ochucovaciu zmes.

Keď máme mäso pekne opečené, podlejeme ho pasírovanými paradajkami a prilejeme trošku vody. Pre zjemnenie chuti, dávam k paradajkám trošku cukru, aby neboli také kyslé.

Zmes varíme asi 25 minút. Pred koncom si dáme zovrieť vodu na noky, ktoré uvaríme podľa návodu a scedené potom primiešame k našej omáčke.

Servírujeme na hlbokom tanieri a na vrch nastrúhame trochu parmezánu.Prajeme vám dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami


Indiánky recept

Indiánky recept

Do misy si dáme bielky, cukor a marmeládu. K tomu prilejeme stranou zmiešan...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú...

Domáce müsli tyčinky recept

Pri miernom plameni a za stáleho miešania rozpustíme med s maslom. K tomu postupne prisypávame cukor. Takto robíme asi tak 5 minút. Potom na chvíľku pridáme teplotu, aby nám z...

Mäkké vianočné perníčky recept

Všetky suroviny si pripravíme na dosku, na ktorej si z nich vyhotovíme cesto riadnym premiesením. Vál si posypeme múkou a z cesta si vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme n...

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením, ...

Thajská ryža s brokolicou a paradajkami recept

Thajská ryža s brokolicou a paradajkami recept

Na kocky si nakrájame umyté paradajky. Brokolicu rozoberieme na malé hlavič...

Karfiolové placky recept

Karfiolové placky recept

Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...

Losos s bylinkovou omáčkou recept

Losos s bylinkovou omáčkou recept

Ako prvé si pripravíme základ na bylinkovú omáčku. Najemno si nakrájame baz...

Krkonošská kyselica recept

Krkonošská kyselica recept

Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...