Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2023
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Kuracie, Omáčky, Pre deti, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: gnocchi, kuracie, noky, paradajky
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami
- 2bal Gnocchi
- 400gr pasirované paradajky
- 500gr kuracie mäso
- soľ
- čierne korenie
- rasca
- bazalka
- bylinková ochucovacia zmes
- 1/2lyžičky cukor
- 50gr Parmezán
Postup prípravy receptu Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami
Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúbenejším jedlám vôbec. Ja osobne používam polotovar, ale pokiaľ máte čas, určite si môžte pripraviť svoje domáce zemiakové noky.
Začneme tým, že si umyjeme kuracie mäso a nakrájame na menšie kocky. Vhodíme do rozohriatej hlbokej panvice, do ktorej sme priliali olivový olej. Mäso orestujeme zprutka a postupne prisypeme soľ, čierne korenie, rascu, bazalku, prípadne bylinkovú ochucovaciu zmes.
Keď máme mäso pekne opečené, podlejeme ho pasírovanými paradajkami a prilejeme trošku vody. Pre zjemnenie chuti, dávam k paradajkám trošku cukru, aby neboli také kyslé.
Zmes varíme asi 25 minút. Pred koncom si dáme zovrieť vodu na noky, ktoré uvaríme podľa návodu a scedené potom primiešame k našej omáčke.
Servírujeme na hlbokom tanieri a na vrch nastrúhame trochu parmezánu.Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami
Indiánky recept
Do misy si dáme bielky, cukor a marmeládu. K tomu prilejeme stranou zmiešan...
Nadýchaná piškótová bublanina recept
Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú...
Domáce müsli tyčinky recept
Pri miernom plameni a za stáleho miešania rozpustíme med s maslom. K tomu postupne prisypávame cukor. Takto robíme asi tak 5 minút. Potom na chvíľku pridáme teplotu, aby nám z...
Mäkké vianočné perníčky recept
Všetky suroviny si pripravíme na dosku, na ktorej si z nich vyhotovíme cesto riadnym premiesením. Vál si posypeme múkou a z cesta si vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme n...
Hermelín v zemiakovom cestíčku recept
Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením, ...
Thajská ryža s brokolicou a paradajkami recept
Na kocky si nakrájame umyté paradajky. Brokolicu rozoberieme na malé hlavič...
Karfiolové placky recept
Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...
Losos s bylinkovou omáčkou recept
Ako prvé si pripravíme základ na bylinkovú omáčku. Najemno si nakrájame baz...
Krkonošská kyselica recept
Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...