Baklava recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Baklava , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.10.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Grécke, Pečivo
Podobné recepty ako tento v sekcii: grécka kuchyňa, sladké pečenie
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Baklava
- 5 šálok mandlí
- 4 hrnčeky cukru
- strúhanka
- 1 lyžica mletej škorice
- phyllo cesto
- citrónová šťava
- soľ
- maslo
Postup prípravy receptu Baklava
Na prípravu Baklavy budeme potrebovať phyllo cesto. Je tu vstvené mletými orechmi a prelievané sladkým sirupom. Vôňa baklavy vám spôsobí omamný pocit vzrušenia. A aj napriek tomu, že má Baklava svoje korene až v 11. storočí, dodnes je najobľúbenejším dezertom všetkých Grékov.
Mandle, cukor a dve lyžice strúhanky spojíme do jednej zmesi. Pridáme škoricu a citrónovú šťavu. Phyllo rozprestrieme na pekáč a potrieme zmäknutým maslom. Posypeme vrstvou cukrovej zmesi a opäť priklopíme plátom cesta. Pečieme cca 35 minút na 280 stupňov.
Podobné recepty ako je Baklava
Pudingové rezy s broskyňami a šľahačkou recept
Výborný múčnik k letnej káve. Ušľaháme vajcia s cukrom, horúcou vodou a ...
Skvelé banániky v čokoláde recept
Rýchla, chutná, sladká, nepečená pochúťka. Kúpime si dva zrelé banány. Zlo...
Krémová polievka z tekvice Hokkaido recept
Polievka z tekvice Hokkaido je typickým jesenným pokrmom, ktorý zahreje a z...
Pečené plnené papriky recept
Plnené papriky patria medzi klasické a veľmi obľúbené jedlá, ktoré si môžet...
Sladké palacinky recept
Ako si rýchlo urobiť chuťovku?! Všetky ingrediencie z receptu ...
Linecké pečivo recept
Klasické linecké pečivo by nemalo chýbať na žiadnom vianočnom stole. Pokiaľ...
Kuracie krídla v rúre recept
Táto skvelá marináda na pečené kuracie krídelká vás dostane. Jednoduché jed...
Zdobené mandľové perníčky recept
Perníčky pečieme asi 10 dní pred vianocami. Zmiešame si múku s cukrom, p...
Vínové vykrajovačky recept
Malé, sladké, výborne, vianočné a takto by sa dalo pokračovať ešte dlho s ď...








