Zapečené kura na smotane recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Zapečené kura na smotane , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 02.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Kuracie, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: kuracie, kurča
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Zapečené kura na smotane
- 1 ks kurča
- 10 ks zemiaky
- 1 - 2 téglikov trvanlivá smotana
- podľa chuti 1 balíček korenie na pečené kura
- soľ
- podľa potreby 3 - 4 lyžíc olej
Postup prípravy receptu Zapečené kura na smotane
Celé kura si rozdelíme na menšie časti alebo použijeme už naporciované kusy stehien či pŕs a obalíme ich v korení. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska.
Vylejeme pekáč olejom, na ktorý pokladáme zemiakové kolieska. Do nich potom vkladáme kura tak, aby boli kúsky čo najviac utopené. Takto zalievame smotanou, vkladáme do rúry na 220 ° C a pečieme po dobu 1,5-2hodiny, podľa toho kedy je kura hotové.
Veľmi jednoduchá príprava, úžasná chuť.
.
Podobné recepty ako je Zapečené kura na smotane
Pikantné utopence recept
Recept na utopencov, ktorých všetci dobre poznáme a máme radi. Najskôr s...
Fazuľky v slanom náleve recept
Zelené fazuľky sú skvelé do omáčky, k masu alebo do polievok. Pokiaľ sa sna...
Zeleninová polievka recept
V každej kuchyni sa nájde nejaká koreňová zelenina, takže, keď nemáme nápad...
Syrová cesnačka recept
Cesnačka je výborná ako liek po prepitej noci. Na panvici si rozohrejeme...
Šalát z červenej šošovice recept
Tento farebný a svieži šalát je ideálny ako ľahký obed, príloha alebo zdrav...
Mrkvová polievka recept
Mrkvová polievka patrí medzi tie jednoduché a zároveň výnimočné jedlá, ktor...
Koláč s čiernymi ríbezľami recept
V lete máme všade veľa čerstvého ovocia, a tak pečieme ľahké menej sladké k...
Špenátová pizza recept
Táto Talianská špecialita sa dá pripraviť aj s takto zdravou zeleninou akou...
Domáci mandľový likér recept
V hrnci s vodou dáme variť plechovky so salkom po dobu 2hodín, kedy nám mlieko skaramelizuje. Plechovky nijako nederavíme ani neotvárame. Varíme na veľmi slabom plameni. Potom...







