Výborný humus recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný humus , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 03.11.2022
Kategória receptu: Dobroty, Oslava, Predjedlo, Raňajky, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cícer, strukoviny, vegetariánske jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Výborný humus
- 7 polievkových lyžíc olivový olej
- 2 a pol polievkové lyžice tahini pasta zo sezamových semienok
- 1 polievková lyžica šťava z citróna
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 200 g cícer - sušený
- koriander alebo inú obľúbenú bylinku
- podľa chuti korenie a soľ
- trochu mletá paprika
Postup prípravy receptu Výborný humus
Strukovinové jedlá sú zdravé a prinášajú nášmu telu mnoho pozitívnych a prospešných látok.
Mali by sme ich častejšie zaraďovať do svojho rodinného jedálnička.
A keď sa dobre ochutí, tak si každý pochutí. Dnes uvaríme humus.
Najskôr si kúpite cícer. Kto si to chce uľahčiť, môže si ho kúpiť v už pripravenej plechovke. My si ho dnes, ale uvaríme sami. Najprv si ho cez noc necháte namočený vo veľkom množstve vody. Ďalší deň vodu zlejete. Pripravíte si hrniec a dáte vodu a cícer v pomere 2:1. Varíte bez pokrievky, zhruba 1-2 hodiny. Čas berte ako orientačný.Pokiaľ sa vám utvorí pena, odoberte ju. Po uvarení, cícer sceďte. Trochu vody ponechajte bokom v hrnčeku.
Vyberte si mixér a vložte do neho tahini pastu a olúpaný cesnak.
Potom dolejte olivový olej, šťavu z citróna a dosypte cícer. Podľa chuti pridajte korenie a soľ. Teraz prilejte vodu z hrnčeka a všetko rozmixujte.
Môžete servírovať a ozdobiť koriandrom, alebo inou obľúbenou bylinkou a mletou paprikou. Budete mať asi 700 g výborného humusu. Takže, zvolajte celú rodinu as chuťou do toho. Dobrú chuť.
Uchovávajte zabalené v chladničke.
Podobné recepty ako je Výborný humus
Torta z piškót a kyslej smotany recept
Osviežujúci dezert s ovocím, to je u nás veľmi obľúbená dobrota. Túto tortu...
Sirup z jarabiny recept
September je čas zberu jarabiny čiernej. Je to veľmi zdravý plod, aj keď tr...
Kokosové ježe výborné šťavnaté recept
Vianočná klasika, ale aj počas roka občas prídu k chuti. Jemné a šťavnaté p...
Šalát z čerstvého špenátu recept
Špenát umyjeme v studenej vode, necháme chvíľku odkvapkať a v utierke jemne...
Výborná tekvicová polievka recept
Výborná tekvicová polievka vhodná aj pre vegetariánov. Olúpanú cibuľu na...
Špenátová zmes recept
V hlbšej panvici si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vm...
Mesačná krajina recept
Recept na rýchly a výborný koláč. Uvaríme si puding podľa návodu na obal...
Škoricové vločky recept
Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a premi...
Šošovicový šalát recept
Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Olúpeme mrkvu na koli...