Pravé žĺtkové venčeky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pravé žĺtkové venčeky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.02.2014
Kategória receptu: Dezerty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: dezert, múčnik, slovenská kuchyňa, vegetariánský recept
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pravé žĺtkové venčeky
- 500 ml mlieko
- 14 dkg hladká múka
- 15 dkg maslo
- 12 dkg cukor krupica
- 4 lyžice rum
- 2 ks vanilkový pudingový prášok
- 4 ks vajcia
- 3 ks vanilkový cukor
- 15 dkg cukor múčka
- 2 lyžice horúce mlieko
- 1 lyžica rum
- 1 štipka soľ
- 250 ml voda
- 90 g tuk
Postup prípravy receptu Pravé žĺtkové venčeky
Venčeky sa robia z odpaľovaného cesta. Recept je jednoduchý a môže ho urobiť každý. Do hrnca dáme variť vodu so soľou a tukom. Vodu privedieme k bodu varu, prisypeme múku a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Cesto za občasného miešania necháme vychladnúť. Zhotovené cesto dáme do vrecka na zdobenie tort. Na plech s papierom na pečenie robíme venčeky z odpaľovaného cesta. Pripravené venčeky pečieme na 170 ° C asi 20 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme krém. Maslo musíme nechať zmäknúť. Z mlieka, pudingového prášku a cukru urobíme puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla zašľaháme po častiach puding. Podľa chuti môžeme pridať rum. Vychladnuté venčeky rozkrojíme a plníme žĺtkovým krémom. Pripravíme si polevu. Cukor, rum a horúce mlieko trieme 10 minút v miske. Venčeky potom polevou prelievame. Hotové žĺtkové venčeky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Podobné recepty ako je Pravé žĺtkové venčeky
Langoše s kyslou smotanou recept
Veľmi jednoduchá príprava langošov. Do misy pridáme múku, droždie, mliek...
Obaľované chleby recept
Obaľovaný chleba trochu inak. V miske si rozmiešame vajcia so strúhankou...
Zaváraný kalerábový šalát recept
Ak máte veľkú úrodu kalerábov, je tu skvelý recept na šalát, ktorý sa hodí ...
Výborné piškótové cesto recept
Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...
Jemná citrónová bábovka recept
Nedeľňajšia klasika je u nás voňavá citrónová bábovka. Je jemná, vláčna a a...
Výborná sekaná recept
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...
Sirup z bazy čiernej recept
Baza čierna sa teší veľkej obľube. Čaj aj sirup pozná snáď každý. Zájdeme ...
Jablková marmeláda recept
Očistené a nakrájané jablká pomaly rozvaríme vo vode. Prepasírujeme, pridám...
Čokoládový cheesecake recept
Ako prvé si rozmixujeme sušienky, ku ktorým pridáme rozpustené maslo a rovn...