Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Cibuľový Quiche recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Cibuľový Quiche , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.04.2022
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, francúzska kuchyňa, vegetariánske jedlo

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Cibuľový Quiche

  • provensálske bylinky
  • náplň 150 g gouda
  • 250 g krémová smotana
  • olivový olej
  • 2 ks žĺtok
  • biele víno
  • mleté čierne korenie
  • 150 g slanina
  • 6 ks veľká cibuľa
  • podľa chuti soľ
  • podľa potreby olivový olej na vymazanie
  • cesto 1 štipka soľ
  • 100 ml vlažná voda
  • 300 g hladká múka
  • 125 g maslo

Postup prípravy receptu Cibuľový Quiche

Z vody, múky, masla a štipky soli si vypracujeme cesto, ktoré dávame cez noc do chladničky odležať. Keby sme sa ponáhľali, tak dávame cesto odležať aspoň na 1hodinu.

Na rozpálenú panvicu s olejom dáme smažiť na kolieska nakrájanú cibuľu. K nej pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a podlejeme bielym vínom. Takto vyprážame do odparenia vína, potom zložíme z platne a nechávame vychladnúť. Cibuľu i slaninu vyberieme z oleja, okoreníme ich provensálskymi bylinkami, osolíme a okoreníme.

Teraz vezmeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Vezmeme koláčovú formu, vymastíme olivovým olejom a vyložíme vyváľaným cestom a to aj po stranách. Na dne ho vidličkou poprepichujeme.

Medzitým si nahrubo nastrúhame syr, ku ktorému pridáme žĺtky a smotanu. Toto všetko potom premiešame s cibuľovou zmesou. Týmto cestíčkom vylejeme našu formu a vložíme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu asi 35 minút.

Po vybratí necháme quiche málinko vychladnúť a môžeme podávať.

Podobné recepty ako je Cibuľový Quiche


Najlepšia tvarohová nátierka recept

Najlepšia tvarohová nátierka recept

Víkendové raňajky sú u nás často spojené s prípravou chutnej nátierky. Výbo...

Húbové rizoto recept

Húbové rizoto recept

Hubárska sezóna je v plnom prúde a u nás sa čoraz častejšie varí chutné hub...

Krémová paradajková omáčka recept

Krémová paradajková omáčka recept

Paradajková omáčka je u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Vyskúšajte naš...

Vaječný likér recept

Vaječný likér recept

Tento lahodný likér je tradičným pitím na vianočné obdobie. V hrnci zohr...

Zeleninová omeleta recept

Zeleninová omeleta recept

Každý z nás občas nemá čas alebo chuť stráviť hodinu v kuchyni prípravou je...

Kokosové pusinky recept

Kokosové pusinky recept

Sladké kokosové pusinky odcenia najme deti a milovníci kokosu. Bielok šľ...

Obaľované cibuľové krúžky recept

Obaľované cibuľové krúžky recept

Klasická krčmová chuťovka. Olúpanú cibuľu si nakrájame na kolieska. Tie ...

Cesnakový hermelín s orechmi recept

Cesnakový hermelín s orechmi recept

Hermelín pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme mäkké vnútro. To dáme vedľa do mišt...

Grilované papriky s fetou recept

Tieto papriky sa dajú urobiť, ako v rúre tak aj na vonkajšom grile. Papriky hore zrežeme a vnútro vyčistíme a potom naplníme fetou. Ľahko pokvapkáme olivovým olejom, pri...