Húbové rizoto recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Húbové rizoto , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 12.09.2023
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Rizoto, Talianske, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: huby, rizoto, sezónne varenie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Húbové rizoto
- čerstvé huby
- 500gr ryža
- 1L zeleninový vývar
- soľ
- čierne korenie
- 100gr parmezán
- 50gr maslo
Postup prípravy receptu Húbové rizoto
Hubárska sezóna je v plnom prúde a u nás sa čoraz častejšie varí chutné hubové rizoto. Zájsť si na príjemnú prechádzku po lese a pritom nazbierať hríbiky na obed je ideálne spojenie príjemného s užitočným.
Nazbierane huby si očistíme a nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej a doň vhodíme huby. Orestujeme, prihodíme trochu masla a ešte krátko restujeme. Keď máme huby pekne opražené pridáme ryžu určenú na prípravu rizota. Túto ryžu nepreplachujeme, rovno vhodíme k hubom a ešte krátko spolu opražíme.
Všetko dobre osolíme, pridáme čierne korenie a vlejeme zeleninový vývar. Ten pridávame po častiach, vždy, keď ho ryža vypije trochu dolejeme. Takto dusíme prikryté najmenej pol hodiny, až, kým nám ryža nezmäkla. Pred koncom varenia vhodíme do rizota ešte kúsok masla a nastrúhany parmezán.
Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou alebo čerstvou pažítkou.
Podobné recepty ako je Húbové rizoto
Horčicová zálievka recept
Výborná zálievka k mäsovým šalátom. Oddelíme si žĺtky z natvrdo uvarenýc...
Kurča na omáčke s bylinkami recept
Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. K tomu pridáme na kocky pokrá...
Pikantná pečeň recept
Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista. Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a prihodíme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a zľahka po...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Kuracie prsia s omáčkou recept
Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...
Veľkonočná hrudka recept
Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...
Chlpaté knedle na rýchlo recept
Niekedy o nich môžeme počuť aj ako o kĺzakoch či modrákoch. Čerstvé zemi...
Zdravá špaldová bábovka recept
Vyskúšajte s nami zdravšiu variantu u nás veľmi obľúbenému múčniku, ako je ...
Krevetový šalát s pomelom recept
Krevetový šalát podávame ako predjedlo alebo chuťovku k vínu. Zrelé avokádo rozrežeme v polovici, zbavíme ho kôstky a lyžičkou vydlabeme. Olúpané pomelo rozoberieme na d...