Chlpaté knedle na rýchlo recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Chlpaté knedle na rýchlo , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 28.09.2014
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: knedlo, zemiaky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Chlpaté knedle na rýchlo
- soľ
- 750 g zemiakové
- 1 ks vajcia
- 300 g hrubá múka
Postup prípravy receptu Chlpaté knedle na rýchlo
Niekedy o nich môžeme počuť aj ako o kĺzakoch či modrákoch.
Čerstvé zemiaky olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame do misy. Potom čo sme ich nechali odstáť, zlejeme prebytočnú vodu.
Potom čo sme osolili zemiaky, tak k nim pridáme vajcia, s preosiatou hrubou múkou a z toho všetkého vypracujeme cesto. Vo vode potom pomocou veľkej lyžice tvoríme z tohto cesta menšie podlhovasté knedle, ktoré potom vložíme do väčšieho množstva osolenej vriacej vody.
Opatrne ich od seba vareškou oddelíme a asi 8 - 10 minút varíme, podľa veľkosti.
Tieto uvarené krásavce potom vyberieme z vody, najlepšie dierovanou naberačkou a necháme ich chvíľku odkvapkať.
Knedle potom podávame už rozdelené, na taniere. Najlepšiu chuť dosiahneme, keď ich potom pokryjeme osmaženou cibuľkou, najlepšie na masti a podávame s údeným mäsom a dusenou kapustou. Môžu sa tiež podávať s gulášom.
Podobné recepty ako je Chlpaté knedle na rýchlo
Staročeské lievance recept
Najprv si pripravíme kvások z lyžičky múky, droždia, cukru a polovice hrnče...
Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept
Tradičná príloha k vianočnému stolu. Deň vopred si uvaríme zemiaky v šup...
Kuracie mäso na šťave s tarhoňou recept
Trošku exotiky môžme vniesť do našej kuchyne karí korením. Toto korenie sa...
Morčacie na prírodno recept
Morčacie prsia sú chuťovo veľmi lahodné, a preto si nevyžadujú žiadne veľké...
Škvarkové placky recept
Pripravíme si kvások z lyžice hladkej múky, droždia, cukru a tretiny vlažného mlieka. Zmiešame a dáme vzísť niekam do tepla. Preosejeme múku, osolíme, vajcia, mleté škvarky...
Bravčové plátky na šťave recept
Bravčovina je asi najpoužívanejšie mäso u nás. Máme ho radi pripravené na r...
Mäkké medvedie labky recept
Umyjeme citrón a z neho si ostrúhame kôru. Orechy pomelieme najemno. Vyberi...
Bravčová krkovička na prírodno recept
Chutná a šťavnatá bravčová krkovička je u nás naozaj veľmi obľúbená. Toto m...
Plzeňské rozpeky recept
Začneme prípravou kvásku z trochy mlieka, droždia a cukru. Vedľa si premieš...