Avgolemono recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Avgolemono , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.10.2022
Kategória receptu: Grécke, Polievky
Podobné recepty ako tento v sekcii: grécka kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Avgolemono
- kurací vývar
- bielu ryžu
- 4 vajcia
- 3 citróny
- kuracie mäso na kocky
- soľ
- korenie
- petržlen
Postup prípravy receptu Avgolemono
Avgolemono je tradičná grécka polievka s vyváženou stredomorskou chuťou. Jej základom je kuracie mäso a citrónová šťava.
Najprv si uvaríme ryžu. Potom v mise rozšľaháme vajcia a šťavu z citróna. Pridáme korenie a soľ a privedieme do varu kurací vývar. Do vývaru pridáme mäso, zmes z vajíčka a ryžu. Ochutíme ešte petržlenom a máme hotovo. Recept je ľahký, nenáročný a polievka, hoci sa to nezdá, je výdatná a veľmi chutná.
Podobné recepty ako je Avgolemono
Avgolemono recept
Avgolemono je tradičná grécka polievka s vyváženou stredomorskou chuťou. Je...
Cuketová polievka recept
Leto je obdobím najchutnejšej zeleniny. Všade na záhradách teraz dozrievajú...
Polievka z hlávkovej kapusty recept
Táto polievka je veľmi chutná a plná vitamínov. Výborná kombinácia zeleniny...
Brokolicová polievka so smotanou recept
Postavíme si vodu, osolíme, privedieme do varu a vložíme do nej umytú broko...
Brokolicová polievka s nivou recept
Brokolicová polievka je veľmi chutná a s nivou má šmrnc. Najprv si pripr...
Paradajková polievka od mamičky recept
Jednoduchá, ale výborná paradajková polievka akú nám varievala naša mama. K...
Talianská Minestrone polievka recept
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich pot...
Zeleninová polievka recept
V každej kuchyni sa nájde nejaká koreňová zelenina, takže, keď nemáme nápad...
Cuketová polievka so zemiakmi recept
Recept na 4 porcie. Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu a cesnak. V hrnci potom opražíme na troške oleja. Do toho prilejeme vývar, pridáme pripravené zemiaky, cuketu, šošovi...