Talianská Minestrone polievka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka
- 100 g cuketa
- 50 ml olivový olej
- 60 g maslo
- 80 g špagety
- 100 g kôra z parmezánu
- 100 g fazuľky
- 60 g anglická slanina
- 2 ks zeler
- 2 lyžice paradajkový pretlak
- 1 zväzok čerstvá bazalka
- 100 g paradajka
- 3 ks cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks mrkva
- 1,5 l zeleninový vývar
- na ozdobu strúhaný parmezán
- podľa chuti korenie
- soľ
Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.
Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.
Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.
Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka
Paradajky plnené kuskusom recept
V hrnci si dáme variť vodu, do ktorej vkladáme bujón, trochu osolíme a v nej potom uvaríme kuskus. Keď máme kuskus hotový, tak ho pokvapkáme olivovým olejom. K tomu pridáme...
Tvarohová nátierka s nivou a cibuľou recept
Najemno si nastrúhame nivu, olúpanú cibuľu najemno nakrájame. V miske vy...
Ryžový šalát s kuracími kúskami recept
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...
Tvarohová nátierka s paprikou a paradajkou recept
U tejto nátierky vyšľaháme tvaroh s kečupom, horčicou, soľou a korením. Pri...
Fazuľky na smotane s kôprom recept
Použijeme pokiaľ možno fazuľky čerstvé, pokiaľ nie sú, tak mrazené. Fazu...
Nálev na uhorky recept
K letu patrí zaváranie. Zavára sa ovocie, zelenina ai. Dnes si urobíme nál...
Výborné talianske tiramisu z mascarpone recept
Chutný dezert, ktorý poteší všetkých gurmánov. Vezmeme si šľahač a vyšľa...
Výborná sekaná recept
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...
Jahodová spomienka recept
Vezmeme si očistené jahody od stopiek, ktoré si hodíme do mixéra spoločne s...