Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Banánový koktail s vodkou recept

Banánový koktail s vodkou recept

Do šejkra si pripravíme jablkový mušt s vodkou, banánový sirup a citrónovú ...

Mini pizza so syrom recept

Mini pizza so syrom recept

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vymiesime vláčne cesto. To odkladám...

Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept

Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept

Obed pre 2osoby. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a potom zľah...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú...

Kuskusový šalát s tuniakom recept

Pripravíme si kuskus, ktorý necháme vychladnúť. Očistenú zeleninu nakrájame na kocky a vajcia uvarené natvrdo olúpeme a nahrubo nakrájame. Zmiešame kuskus s fazuľami, nakrá...

Huby zavárané vo vlastnej šťave recept

Huby zavárané vo vlastnej šťave recept

Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...

Salámová nátierka recept

Salámová nátierka recept

Salámová nátierka je vhodná na všetky druhy chlebíčkov. Šunkovú salámu, ...

Hustá zemiaková polievka s vajcami recept

Olúpeme si a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Olúpané, umyté zemiaky a očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky. Na panvici si rozohrejeme maslo a na ňom si opraží...

Cuketová polievka so zemiakmi recept

Recept na 4 porcie. Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu a cesnak. V hrnci potom opražíme na troške oleja. Do toho prilejeme vývar, pridáme pripravené zemiaky, cuketu, šošovi...