Domáce žemľové kysnuté knedle recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce žemľové kysnuté knedle , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2022
Kategória receptu: České, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, tradičné jedlá
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Domáce žemľové kysnuté knedle
- 2 ks rožky z minulého dňa
- 1 kávová lyžička cukru krupica
- približne 500 ml polotučné mlieko
- 1 kg polohrubá múka
- 2 ks vajíčka
- 20 g droždie
- 20 g soľ
- trochu masla
Postup prípravy receptu Domáce žemľové kysnuté knedle
Guláš bez knedlí, ako by nebol. Knedlo - bravčo - zelo taktiež. Knedle jednoducho k niektorým jedlám zákonite patria. A ako si takú knedľu pripraviť?
Najskôr si pripravíme kvások. Do malej misky si nalejeme 100 ml vlažného mlieka. Rozdrvíme si droždie a spolu s cukrom vysypeme do misky.
Priklopíme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Na panvicu dáme nakrájané rožky s trochou masla a orestujeme. Odstavíme a dáme bokom.
Do veľkej misy vysypeme múku, pridáme vajcia, vykysnutý kvások a osolíme. Zalejeme teplým mliekom, pridáme orestované rožky a dôkladne premiešame a spracujeme.
Tak a teraz bude cesto odpočívať a kysnúť, zhruba jednu hodinu. Ale najskôr ho musíme posypať trošičkou múky a položiť cez neho kuchynskú utierku.
Po hodine si na doske cesto ešte prepracujeme,
vytvoríme asi 4 knedle a necháme ich ešte na 15 minút chvíľu oddýchnuť.
Dáme variť vodu a mierne osolíme. Vložíme knedle a varíme. Za začiatku strážime, aby sa nám neprichytili ku dnu. Varíme okolo 20 minút. Zhruba v polovici ich pomocou varešky prevrátime. Vzhľadom na to, že knedle počas varenia nabobtnajú, tak odporúčam variť max. po dvoch kusoch.
Nakoniec ich vyberieme a na doske ihneď z oboch strán prepichujeme. Nakrájame pomocou nite a podávame ako prílohu k dobrému mäsku.
Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Domáce žemľové kysnuté knedle
Kuracie prsia v nivovej omáčke recept
Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...
Dusená mrkva s hráškom recept
Mrkva je veľmi zdravá zelenina. V kuchyni má mnoho využití. Môžeme ju použi...
Obaľované chleby recept
Obaľovaný chleba trochu inak. V miske si rozmiešame vajcia so strúhankou...
Citrónová poleva s rumom recept
Do misy s cukrom pridáme rum a citrónovú šťavu a dokopy zamiešame. V prí...
Citrónová bábovka s bielym jogurtom recept
Čo nám ráno prevonia byt? Vôňa čerstvo upečenej citrónovej bábovky. Prip...
Gratinovaná špargľa so syrom recept
V hrnci si dáme variť vodu, osolíme a vložíme zväzok špargle. Keď nám šparg...
Hrachová kaša recept
Vo vode prepláchneme polený žltý hrach, ten sa nemusí vopred namáčať. Prepl...
Balkánska nátierka so sušenými paradajkami recept
Základom tejto nátierky sú balkánsky syr a paradajky, zvyšok môžeme obmeniť...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...