Bravčová paštéta recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová paštéta , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 22.09.2023
Kategória receptu: Bravčové, Dobroty, Oslava, Predjedlo, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, nátierka, paštéta
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčová paštéta
- 250gr bravčové mäso
- 400gr bravčová pečeň
- 120ml mlieko
- 1ks žemľa
- 100gr slanina
- 1ks cibuľa
- 2ks vajce
- paštétové korenie
- soľ
- čierne korenie
- 3lyžice víno
Postup prípravy receptu Bravčová paštéta
Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môžte ho premeniť na skvelú nátierku. Tú si určite každý dá rád. Je to naozaj pochúťka, ktorú môžte podávať aj ako predjedlo na rôznych oslavách, uvidíte, ako sa po nej len tak zapráši.
V panvici si začneme opekať slaninu a, keď je skoro hotová pridáme k nej ešte na drobno nakrajanú cibuľku. Keď je cibuľka do zlatista upražená, pridáme nakrájané mäso a dusíme do mäkka. Mäso môže byť aj varené či pečené.
Pečeň očistíme, odblaníme a zomelieme do jemna na mäsovom mlynčeku. Na mlynčeku zomelieme aj dusené mäso so slaninou a taktiež vopred namočenú žemľu v mlieku.
Do zmesi pridáme soľ, víno, vajcia, korenie, čierne korenie a kto má rád aj niekoľko kvapiek rumu. Dobre premiešame šľahačom, aby bola nátierka nadýchaná a plníme ju do uzatvárateľných pohárov. Paštétu varíme v pare asi hodinu a pol. Hotovú necháme vychladnúť, uzavrieme a necháme do druhého dňa odležať. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčová paštéta
Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob recept
Táto hektická doba si občas žiada aj rýchlejšie a jednoduchšie recepty a pr...
Miešané vajíčka s bazalkou recept
Tento recept na miešané vajcia s bazalkou je veľmi jednoduchý. Najprv si...
Šopský šalát recept
Tento recept je na prípravu 2 porcií pôvodom bulharského pôvodu. Olúpanú uh...
Zapečené papriky s nivou recept
Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...
Nivový chlebíček s hroznovým vínom recept
Vezmeme chlebovú formu, vytrieme olejom a vyložíme potravinovou fóliou. Naj...
Cuketa zapečená so šunkou recept
Všetko si vopred pripravíme. Cuketu si nakrájame na malé kúsky, šunku rovna...
Horčicová zálievka recept
Výborná zálievka k mäsovým šalátom. Oddelíme si žĺtky z natvrdo uvarenýc...
Sirup z jarabiny recept
September je čas zberu jarabiny čiernej. Je to veľmi zdravý plod, aj keď tr...
Mojito recept
Do mažiara vložíme mätu, množstvo podľa chuti, prisypeme lyžičku hnedého cukru a paličkou rozotrieme. Rozdelíme do 2 pohárov. Vezmeme polovicu limetky, z nej odkrojíme 2 ko...