Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.09.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka, panenka, sviečkovica

Hodnotenie receptu:


Recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou

Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou

  • 1ks sviečkovica
  • 100gr slanina
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • obľúbe bylinky
  • 500ml masový vývar
  • 200ml červené víno
  • 1ks cuketa(malá)
  • 50gr maslo
  • 300ml ryža

Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou

Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zložité prípravy, stačí nejaká bylinka a dobrota je na svete.

Mäso si dobre umyjeme, odblaníme a osušíme. Celú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme obľúbenými bylinkami (rozmarín, tymian), osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.

Rozohrejeme si panvicu a na ňu položíme kus masa, ktorý dobre opečieme zo všetkých strán. Mäso sa nám zatiahne a ostane pekne šťavnaté.

Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej preložíme sviečkovicu. Na mäso poskladáme plátky slaniny, podlejeme masovým vývarom a necháme dusiť asi 25 minút vo vyhriatej rúre.

Počas dusenia si pripravíme ryžu. Ja mám najradšej jasmínovú, tak si dnes pripravíme tú. Ryžu nasypeme do rozohriatého kastróla s troškou olivového oleja a pražíme pár minút. Osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. Prikrytú ryžu necháme dusiť 18 minút. Odstavíme, odkryjeme a je hotovo.

Hotové mäso vyberieme z pekáča zlejeme všetok výpek do kastróla a pridáme červené víno, ktoré pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Na panvici si na masle opražíme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú potom pridáme na zahustenie k základu omáčky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a necháme pár minút prebublávať, nech sa nám odparí prebytočná voda. Nakoniec zjemníme chuť omáčky pridaním kúsku masla.

Dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou


Jahodový koktail recept

Jahodový koktail recept

Jar je v plnom prúde. Čo si takto pripraviť výborný koktail. Vypravíme sa n...

Ovocný koláč s tvarohom recept

Ovocný koláč s tvarohom recept

Kysnutý koláčik ako od babky, tak presne takýto recept vám prinášame. Vláčn...

Žĺtková poleva recept

Žĺtková poleva recept

Poleva na vianočné pečivo. Preosejeme práškový cukor. Vymiešame žĺtky s ...

Bravčové plece na šťave recept

Bravčové plece na šťave recept

Jednoduchý recept, pre začínajúce gazdinky. Klasika, ktorá nikdy nesklame a...

Fazuľky na smotane s kôprom recept

Fazuľky na smotane s kôprom recept

Použijeme pokiaľ možno fazuľky čerstvé, pokiaľ nie sú, tak mrazené. Fazu...

Zemiaky plnené vaječnou zmesou recept

Zemiaky plnené vaječnou zmesou recept

Pod tečúcou vodou kefkou umyjeme zemiaky, pozdĺžne rozpolíme, osolíme a zo ...

Zelená fazuľka v slanom náleve recept

Zelená fazuľka v slanom náleve recept

Zelené fazuľky sú chutné a zdravé, a preto sa hodí mať ich uskladnené na rô...

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...

Zemiaková nátierka s majonézou recept

Zemiaková nátierka s majonézou recept

Chlebíčková nátierka. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, po vychladnutí ...