Nadýchaná piškótová bublanina recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Nadýchaná piškótová bublanina , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.07.2023
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché pečenie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Nadýchaná piškótová bublanina
- 2ks vajce
- 2hrnček múka polohrubá
- 1hrnček mlieko plnotučné
- 1/2hrnček olej
- 1/2hrnček cukor
- 1ks vanilkový cukor
- 1ks kypriaci prášok
- 2hrnček ovocie
- práškový cukor (na posypanie)
Postup prípravy receptu Nadýchaná piškótová bublanina
Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú bublaninu s ovocím nieje tak jednoduché. Okrem dobrého receptu, je dôležitý aj správny pracovný postup. Vždy, keď sa u nás na poslednú chvíľu objaví nečakaná návšteva, pečiem túto dobrotu. Ovocie dávam podľa sezóny a pokiaľ žiadne čerstvé ovocie doma nemám, použijem zavárané. Ako najlepšia kombinácia ovocia sa u nás osvedčili čierne a červené ríbezle.
Do misy dáme vajíčka a cukor. Ručným šľahačom ich vyšľaháme do svetlo žltej peny, pridáme mlieko, vanilkový cukor a potom zašľaháme po troškách olej. Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok. Polovicu ovocia zamiešame do cesta. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto a druhú polovicu ovocia vysypeme na povrch bublaniny.Pečieme na 170°C asi 20-25 minút. Či je cesto upečené môžeme skúsiť špajľou, pokiaľ sa nám na ňu nič nechytá máme hotovo.
Upečenú bublaninu pocukrujeme práškovým cukrom a môžme si vychutnávať našu dobrotu. Táto bublanina je menej sladká, tak pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, pridajte o trochu viac cukru.
Podobné recepty ako je Nadýchaná piškótová bublanina
Koláč s čiernymi ríbezľami recept
V lete máme všade veľa čerstvého ovocia, a tak pečieme ľahké menej sladké k...
Krémová paradajková omáčka recept
Paradajková omáčka je u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Vyskúšajte naš...
Muffiny s kúskami čokolády recept
Toto množstvo by nám malo vystačiť na 12 a viac muffinov. Najprv si rozp...
Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept
Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúben...
Veľkonočná hrudka recept
Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...
Pálivé plnené vajcia recept
Všetky vajcia si uvaríme natvrdo, olúpeme a štyri z nich pozdĺžne rozrežeme...
Zemiakový šalát s majonézou recept
Zemiakový šalát sa obvykle pripravuje na Vianoce, veľkú noc alebo rôzne osl...
Nealkoholický punč recept
V zime máme radi teplé nápoje, ktoré nás zahrejú. Keď nechcete deťom podáva...
Utopenci recept
Ako prvé si pripravíme nálev tým, že si dáme uvariť vodu s octom. V priebeh...