Špenátová pizza recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Špenátová pizza , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 20.01.2024
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Pizza, Pre deti, Talianske, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché pečenie, pizza, rýchle recepty
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Špenátová pizza
- CESTO
- 350 g hladká múka
- 5 g cukor
- 1/4 kocky droždie alebo 4 g sušené droždie
- kávová lyžička soli
- 30 ml olivový olej
- 220 ml voda
- PARADAJKOVÝ ZÁKLAD
- drvené paradajky
- 2 strúčik cesnak
- oregano
- štipka soľ
- NA PIZZU
- 1ks mrazený listový špenát
- 5 strúčikov cesnak
- 2 lyžice olej
- soľ
- 100 ml smotana na varenie
- 150 g mozzarela
Postup prípravy receptu Špenátová pizza
Táto Talianská špecialita sa dá pripraviť aj s takto zdravou zeleninou akou je špenát. Je plný vitamínu B a C a taktiež obsahuje množstvo minerálov, ako sú draslík, vápnik, železo a horčík. Nie len, že je prospešný pre naše zdravie, ale aj skvelo chutí. Preto sa snažme zaradiť ho do nášho jedálnička častejšie.
Začneme prípravou cesta. Z cukru, vody a droždia si pripravíme kvások. V mise zmiešame múku, soľ a olej. K tomu pridáme pripravený kvások a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
Medzi tým si pripravíme špenát ktorý necháme v panvici na oleji rozmraziť. Keď je špenát povolený pridáme smotanu, cesnak, soľ, čierne korenie. Krátko povaríme a odstavíme bokom. Do misky si nastrúhame mozzarelu. V druhej miske si pripravíme paradajkový základ na pizzu, a to tak, že rozmiešame drvené paradajky s oreganom a pretlačeným cesnakom.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme dve pizzy. Cesto potom potrieme paradajkovým základom, pridáme špenát a na záver posypeme nastrúhanou mozzarelou.
Pečieme na 220° C asi 15minút, až kým nieje pizza upečená do zlatista. Hotovú nakrájame a ihneď podávame.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Špenátová pizza
Fazuľky na smotane s kôprom recept
Použijeme pokiaľ možno fazuľky čerstvé, pokiaľ nie sú, tak mrazené. Fazu...
Vinaigrette zálievka recept
Kto má rád výraznejšiu chuť zálievky na zeleninový šalát, tak táto zálievka...
Nepečené kakaové guľky recept
Tieto vianočné nepečené guľky sú mojou záchranou, keď nestíham piecť na Via...
Brusnicová omáčka recept
Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...
Domáci mandľový likér recept
V hrnci s vodou dáme variť plechovky so salkom po dobu 2hodín, kedy nám mlieko skaramelizuje. Plechovky nijako nederavíme ani neotvárame. Varíme na veľmi slabom plameni. Potom...
Jarné závitky v ryžovom papieri recept
Uvaríme si ryžu, ktorú si necháme vychladnúť. Oškrabeme mrkvu, očistíme ...
Ríbezľový džem bez chémie recept
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Nepečená smotanová torta recept
Veľmi známa ovocná torta z kyslej smotany. My Vám ju tu ponúkame v inej var...