Zemiakový šalát recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Zemiakový šalát , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.12.2024
Kategória receptu: České, Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Príloha, Šalát, Slovenské, Vegetariánske, Veľká noc, Vianoce, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: vianočné, vianočné recepty, vianočný šalát, zemiaky
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Zemiakový šalát
- 1 kg zemiaky
- 5ks vajcia
- 1ks majonéza
- soľ
- korenie
- 3ks kyslá uhorka
- 2ks mrkva
- 1ks cibuľa
- 1 lyžica horčica
- 3lyžice tatárska omáčka
Postup prípravy receptu Zemiakový šalát
Zemiakový šalát patrí v mnohých rodinách k pilierom sviatočného stola. A býva aj príčinou sporov: Čo do neho vlastne patrí a prečo? Ako má vyzerať ten úplne najlepší zemiakový šalát?
Spor o definitívnu podobu zemiakového šalátu, aby bol skutočne „ako od mamičky“ už narušil nejedny pôvodne idylické Vianoce dvojíc hospodáriacich čerstvo v spoločnej domácnosti. A snažiacich sa vytvoriť tú pravú sviatočnú náladu vlastnými silami bez asistencie rodičov. Ako má vyzerať správny šalát, aby bol jednoducho vynikajúci av súlade s tradíciami, to je v dnešnej dobe veľmi zapeklitá otázka. Odkaz na historické tradície nám pritom v tomto smere príliš nepomôže.Vyskúšajte preto pripraviť váš najlepší Vianočný zemiakový šalát podľa nášho receptu.
Uvarte zemiaky v šupke. Mali by byť úplne mäkké, čo potrvá približne 30 minút. Následne nechajte vychladnúť. Pred prípravou štedrovečernej večere si môžete pomôcť tým, že na vychladenie odnesiete hrniec na balkón alebo ho dáte za okno.
Pripravte si vhodnú misu alebo hrniec. Pokrájajte zemiaky nadrobno. Uvarte mrkvu, natvrdo uvarte aj vajcia. Následne oboje pokrájajte na kocky a pridajte k pokrájaným zemiakom.
Pridajte pokrájané uhorky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Práve cibuľa patrí skutočne až na samý záver. Oxidáciou na vzduchu by totiž mohla zhorknúť a šalát vám tak pokaziť.
Vmiešajte majonézu, tatársku omáčku a horčicu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Rovnako tak môžete pridať rôsol z uhoriek alebo opäť podľa chuti aj trochu octu. Ten šalát navyše nielen ochutí, ale aj „podrží“ z hľadiska trvanlivosti.
Následne nechajte pred podávaním šalát aspoň niekoľko hodín odležať, ideálne cez noc.
Prajeme vám dobrú chuť a Krásne, ničím nerušené Vianoce.
Podobné recepty ako je Zemiakový šalát
Gin&tonic recept
Na žiadnej dobrej oslave nemôže chýbať tento sviežujúci drink. Skvelo sa ho...
Belini drink recept
Na tento ľahko alkoholický nápoj použijeme broskyňový likér, sekt a broskyň...
Kuracie maso na šťave s ryžou recept
Kuracie stehná sú klasika, ktorá sa nikdy neomrzí. Sú jednoduché na príprav...
Kvasnicová nátierka recept
Kvasnicová nátierka, ktorá má skvelú chuť a ešte veľa vitamínov. Olúpeme...
Vynikajúce mäsko na šťave recept
Jednoduchá a chutná večera v tejto hektickej dobe sa nám všetkým určite hod...
Caffé latte recept
Máte radi kávu? Caffé latte určite vyskúšajte. Pripravíme si šľahač na m...
Jednoduchá pečeňová paštéta recept
Výborné predjedlo na rozličné oslavy, ktoré bude chutiť každému. Domácu poc...
Gnocchi s paradajkami recept
Máte nečakaných hostí alebo jednoducho nestíhate? Uvarte si tento skvelý re...
Jednoduché langoše recept
Langoše z kyslej smotany sú obľúbenou pochúťkou. Keď si ich pripravíme doma...